Nainen katsoo suoraan kameraan ja istuu työpöydän ääressä.
Kuva: Jukka Salminen

 

Aivot -oppimateriaalin kehittämistyöpaja opetushenkilöstölle

Ylöjärvellä järjestettävässä pajassa kehitetään Aivot-oppimateriaalia rennosti kahvikupposen äärellä. Osallistumalla autat meitä tuottamaan oppimateriaalia, joka on aidosti oppilaan oppimista tukevaa ja opettajan työtä helpottavaa.

Yksiosainen koulutus

3.–6.lk. opettajat, jotka ovat käyttäneet Aivot -oppimateriaaleja vähintään kahden lukuvuoden ajan.

Tampereen kaupunkiseudun kunnat (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) tuottavat yhdessä ympäristöopin digitaalista oppimateriaalia, joka toteuttaa seudullista ympäristöopin opetussuunnitelmaa. Oppimateriaalihanketta koordinoi Tampereen seudun Osake. Järjestämme kevään 2023 aikana työpajoja, joiden tarkoitus on saada tukea kehittämistyöhön oppimateriaalia pitkään käyttäneiltä opettajilta.

Tervetuloa jakamaan käyttäjäkokemuksia, keskustelemaan ja antamaan palautetta Aivot -oppimateriaalin sisällöistä opetustyössä! 

Nyt sinulla on mahdollisuus päästä mukaan kehittämään Tampereen seudun omaa Aivot-oppimateriaalia. Työpajoissa käydyn keskustelun ja saadun palautteen perusteella pääsemme kehittämään olemassa olevaa sisältöä ja luomme suuntaviivoja tuleville oppimateriaaleille. Palautetta kerätään erityisesti oppimateriaalien sisällöistä, asenteista ja käsityksistä, ei niinkään tekniikasta.

Kenelle?

Tampereen kaupunkiseudun opettajille, jotka tekevät työtä 3.–6.lk. oppilaiden kanssa ja ovat käyttäneet Aivot -oppimateriaaleja vähintään kahden lukuvuoden ajan. Työpajoihin otetaan mukaan 12-15 osallistujaa tilaisuutta kohden. 

Työpajoihin osallistuvien opettajien sijaiskulut korvataan.

Miksi osallistua?

Pääset kohtaamaan ja jakamaan ajatuksia kollegoiden kanssa. Samalla autat meitä kehittämään oppimateriaaleista aidosti oppilaan oppimista tukevia ja opettajien työtä helpottavia. 

Työpajat ovat lämminhenkisiä ohjattuja keskustelutilaisuuksia kahvikupposen äärellä, eivätkä vaadi ennakkovalmistautumista – riittää, että on palauttanut mieliin käyttökokemuksia. Työpajoissa saat keskustelun pohjalta tukea omaan työhösi ja jaettujen kokemusten myötä myös vertaisoppia kollegoiden hyvistä käytänteistä. 

Työpajojen avulla halutaan lisää ymmärrystä materiaaliin kohdistuvista asenteista ja käsityksistä.

Työpajaa fasilitoi Grape Peoplen kokenut fasilitaattori Bettina Kanninen.

Yhteisen keskustelun starttaamme klo 14. Ennen varsinaista aloitusta tarjolla on kuppi kuumaa ja pientä purtavaa klo 13.30 alkaen.

Lisätietoja

Voit kysyä työpajaan liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäälliköltä (katariina.ratia(at)lempaala.fi / p. 044 431 4213).


Suoritustapa

Fasilitoitu keskustelutilaisuus, lähitapaaminen.


Hintatiedot

Tilaisuus on maksuton, työpajoihin osallistuvien opettajien sijaiskulut korvataan.