Lapset pelaamassa lautapeliä lattialla
Kuva: Lempäälän kunta

 

Ajattelun aktivointi ja toiminnallisuus matematiikan opetuksessa luokilla 1-6

Matematiikka on vain ajattelua. Koulutuksessa opit ymmärtämään konkretian kautta mikä merkitys toiminnallisuudella on oppilaittesi ajattelulle sekä omalle kokemuksellesi opettajana. 

Yksiosainen koulutus

Mikäli koet, ettei toiminnallinen opetus ole sinun tai oppilaittesi juttu, tämä koulutus on juuri sinulle! Lisäksi koulutus on hyödyllinen luokkien 1.-6. luokanopettajille, erityisopettajille sekä muille jo asiasta kiinnostuneille.

Mikäli koet, ettei toiminnallinen opetus ole sinun tai oppilaittesi juttu, tämä koulutus on juuri sinulle! Lisäksi koulutus on hyödyllinen luokkien 1.-6. luokanopettajille, erityisopettajille sekä muille jo asiasta kiinnostuneille. 

Koulutuksessa opit ymmärtämään mikä merkitys toiminnallisuudella on oppilaittesi ajattelulle ja omalle kokemuksellesi opettajana. Koulutuspäivän aikana konkretian avulla kerrataan ja opitaan uutta matematiikan keskeisistä käsitteistä, kuten lukumäärä, murtoluku, suhde ja prosentti, peruslaskutoimitukset sekä lausekkeen ja yhtälön sieventäminen.

Koulutuksen tuloksena 

- opit hahmottamaan vuosiluokkien läpi muodostuvan matematiikan kaaren, 

- ymmärrät mitä ajattelun kielentämisellä tarkoitetaan ja miten se liittyy oppilaan kokemaan osallisuuden tunteeseen, 

- ymmärrät, että matematiikan osaaminen on paljon muutakin, kuin symbolikielellä tapahtuvia laskuproseduureja, 

- saat rohkeutta ja työkaluja lisätä tai kokeilla ensimmäisen kerran matalan kynnyksen toiminnallisuutta omassa opetuksessasi.

Koulutuksesta saat mukaasi Merkitysten® Kakut -toimintamateriaalin.

Kouluttajana toimii entinen luokan- ja matematiikan aineenopettaja, nykyinen matematiikkakasvattaja ja Merkitysten® matematiikan kehittäjä Marko Blomqvist.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksessa tarjotaan aamukahvi ja -tee ja pieni suolainen sekä iltapäiväkahvi ja -tee. Lounas on omakustanteinen.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratialta (katariina.ratia(at)tampere.fi / p. 044 431 4213).


Materiaalit

Koulutuksesta saat mukaasi Merkitysten® Kakut -toimintamateriaalin.


Hintatiedot

Osake-palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä pirkanmaalaisten yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua koulutukseen. Tällöin organisaatioita laskutetaan jälkikäteen 100€/hlö/ktp. (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Olethan tarvittaessa yhteydessä Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratiaan katariina.ratia(at)tampere.fi / p. 044 431 4213.