Arviointimestariksi -verkkokoulutuksen logo AM
Kuva: Pekka Peura

 

Arviointimestariksi -verkkokoulutus

Arviointimestariksi -verkkokoulutus vahvistaa niin yksittäisen opettajan kuin koko työyhteisön arviointiymmärrystä, -taitoja ja -osaamista.

Koulutus on itsenäisesti suoritettava
Moniosainen koulutus

Koulutus soveltuu luokan- että aineenopettajille, erityisopettajille, rehtoreille, opetushallinnossa työskenteleville ja tutoropettajille. HUOM! Koulutukseen ei voi osallistua yksin, vaan se suoritetaan osana 3-5 hengen tiimiä omasta koulusta.

Koulutuksen tavoite

Arviointimestariksi -verkkokoulutus antaa konkreettisia työkaluja oman arviointiosaamisen kehittämiseen. Verkkokoulutus vahvistaa niin yksittäisen opettajan kuin koko työyhteisön arviointiymmärrystä, -taitoja ja -osaamista. Koulutuksen tavoitteena on oman ja yhteisön arviointiosaamisen vahvistuminen ja yhteisöllinen oppiminen.

Koulutuksen suorittaminen

Arviointimestariksi -verkkokoulutuksen voi suorittaa joustavasti sovittavalla aikataululla ajalla 25.1.2023-26.4.2023.

Arviointimestariksi -verkkokoulutuksessa opiskellaan osana 3-5 hengen tiimiä omasta koulusta. Koulutukseen ei voi osallistua yksin. Kokoathan siis tiimin ennen ilmoittautumista. Jokainen tiimin jäsen ilmoittautuu omilla Eeventti-tunnuksillaan koulutukseen. Olennaista on, että jokainen osallistuja on valmis tekemään säännöllistä ja vuorovaikutteista yhteistyötä lähikollegoidensa kanssa.

Koulutusta käydään tammikuusta huhtikuulle 2023 oman aikataulun mukaisesti silloin, kun se itselle ja tiimille parhaiten sopii. Tiimi voi valita itselleen sopivan päivän, kellonajan ja paikan opiskelulleen (etä tai lähi). 

Koulutus sisältää kahdeksan 1-2h verkkoluentoa, jotka opiskellaan omissa tiimeissä ohjatusti. Koulutuksen sujuvaan etenemiseen suositellaan esimerkiksi 2-3 luentoa kuukaudessa, jolloin koulutukseen kuuluva ajankäyttö on noin 4-6 tuntia kuukaudessa kolmen kuukauden ajan. Lisäksi koulutukseen osallistujat tekevät omalla työajalla ajatusten ja työkalujen käytäntöön soveltamista.

Koulutukseen osallistuville on tarjolla myös aloituswebinaari 25.1.2023 klo 15.00-15.45 sekä päätöswebinaari 26.4.2023 klo 14-16. Laitathan webinaarit kalenteriisi ilmoittautuessasi koulutuskokonaisuuteen. Webinaareja suositellaan, jotta koulutuksesta saa parhaan mahdollisen hyödyn, mutta ne eivät ole pakollisia, Webinaareista tehdään tallenne.

Kaikki koulutuksen materiaalit ja tehtävät löytyvät koulutuksen verkkoalustalta. Koulutuksen linkit, tunnukset ja ohjeet toimitetaan osallistujille viimeistään 24.1.2023.

Koulutuksen sisältö:

Osio I – Arvioinnin anatomiaa

1. Arviointi on sosiaalinen ilmiö – Se on läsnä kaikkialla

Osio II – Arviointi ja opettajuus

2. Mitä kaikkien tulisi tietää oppimisesta

3. Mitä kaikkien tulisi ymmärtää arvioinnista

4. Formatiivinen vs. summatiivinen – Arvioinnin erilaiset tehtävät

5. Itsearviointi ja vertaispalaute oppimaan oppimisen taitoina

6. Arvioinnin monipuolistaminen kohtuullisella työmäärällä

Osio III – Arviointi on yhteistyötä

7. Arviointikumppanuus ja sen luominen käytännössä

8. Työyhteisön arviointiosaamisen kehittäminen

Kouluttajina toimivat Najat Ouakrim-Soivio, dosentti (KT, FL) , Suomen Nos Oy ja Pekka Peura (FM) Eduhakkerit Oy.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäälliköltä (katariina.ratia(at)lempaala.fi / p. 044 431 4213) tai pääkouluttaja Pekka Peuralta ([email protected]  / p. 044 032 9877).


Suoritustapa

Itsenäisesti suoritettava verkkokoulutus.


Materiaalit

Kaikki koulutuksen materiaalit ja tehtävät löytyvät koulutuksen verkkoalustalta. Koulutuksen tunnukset ja ohjeet toimitetaan osallistujille tammikuussa 2023.


Hintatiedot

Osake-palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä pirkanmaalaisten yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua koulutukseen. Tällöin organisaatioita laskutetaan jälkikäteen 100€/hlö/ktp. (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Olethan tarvittaessa yhteydessä Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratiaan katariina.ratia(at)lempaala.fi / p. 044 431 4213.