Aivot-hahmo pitelee pinkkiä sateenvarjoa päänsä päällä
Kuva: Jukka Salminen

 

Chromebook-laitteet ja Aivot-oppimateriaali

Koulutuksessa paneudutaan digitaalisen Aivot -oppimateriaalin käyttöön Chromebook-laitteilla.

Yksiosainen koulutus

Tampereen kaupunkiseudun kunnat (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) ovat tehneet yhdessä ympäristöopin digitaalisen oppimateriaalin, joka toteuttaa seudullista ympäristöopin opetussuunnitelmaa. Koulutus on suunnattu näiden kuntien henkilöstölle.

Koulutuksessa paneudutaan digitaalisen Aivot-oppimateriaalin käyttöön Chromebook-laitteilla. KKoulutuksen aikana opit, miten jaat tehtäviä oppilaille Googlen omassa Classroom-oppimisympäristössä. Opit lisäksi, miten opettajana voit tarkastella, kommentoida ja arvostella oppilaiden työskentelyä ja töitä Classroomissa. Koulutuksessa harjoitellaan myös valmiiden sähköisten tehtävien muokkaamista. Koulutuksen lopussa voit esittää kysymyksiä Aivot-materiaalista ja sen käytöstä opetuksessa.

Kouluttajana toimii yksi Aivot-materiaalin tekijöistä, luokanopettaja Harri Knuuti, Nokia-Viholan koulu.

Tampereen kaupunkiseudun kunnat (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) ovat tehneet yhdessä ympäristöopin digitaalisen oppimateriaalin 0.–6. luokille sekä terveystiedon materiaalin 7.–8. luokille.

Aivot-materiaali on maksuton oppimateriaali, joka on toteutettu oman seudullisen opetussuunnitelmamme mukaiseksi. Materiaali toteuttaa opetussuunnitelman tavoitteet ja sisällöt. Tämän lisäksi sen arviointimateriaali on rakennettu seudullisten arviointikriteerien perusteella. Aivot-oppimateriaalin oppikirja toimii diginä jo olemassa olevassa Reppu-oppimisympäristössä (Moodle) ja se on vapaasti kaikkien opettajien ja oppilaiden käytettävissä. Materiaali sisältää lisäksi jaettavaa lisämateriaalia sekä opettajalle arviointia tukevia materiaaleja.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäälliköltä Katariina Ratialta (katariina.ratia(at)lempaala.fi / p. 044 431 4213).


Hintatiedot

Osake-palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.