Tekoälyn piirtämä kuva opettajasta ajamassa polkupyörällä kirjapinojen keskellä
Kuva: Tekoäly

 

DigiPeda: Tekoäly työvälineeksi

DigiPeda-sarjan webinaari tarjoaa napakan perehdytyksen tekoälyyn, sen nykytilaan ja tapoihin hyödyntää sitä osana opetusta, oppimista ja työn suunnittelua.

Yksiosainen koulutus

DigiPeda -sarja on suunnattu varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen henkilöstölle.

Tekoälyn käyttö opetuksessa, oppimisessa ja toiminnan suunnittelussa avaa paljon mahdollisuuksia oppimisen ja työn tehostamiseen ja henkilökohtaistamiseen, mutta samalla se tuo mukanaan myös haasteita.

DigiPeda -iltapäivän tavoitteena on tutustua käytännön esimerkkien kautta erilaisiin tapoihin hyödyntää tekoälyä mm. kasvatus- ja opetusalan työn suunnittelussa ja omassa opetuksessa. Iltapäivän aikana kuullaan tekoälyn nykytilasta ja tutustutaan toiminnallisesti tekoälyyn ilmiönä.

Webinaari on luonteeltaan osallistava, käytännönläheinen ja tarjoaa erilaisia käyttökelpoisia tapoja hyödyntää tekoälyä. Koulutus lähestyy tekoälyä kahdesta näkökulmasta: miten tekoälyä käyttäviä sovelluksia voidaan hyödyntää ja miten tekoälyyn liittyviä mahdollisuuksia ja uhkia kannattaa käsitellä osana omaa opetusta ja oman työn suunnittelua. Tekoälyn viimeaikaista kehitystä tarkastellaan erilaisten luovien tekoälyjen näkökulmasta (esim. Chatgpt ja kuvia generoiva Midjourney) ja muiden tekoälyä hyödyntävien palvelujen näkökulmasta (esim. kääntäjät, tekstin tiivistäjät, suosittelija-algorimit). 

Kouluttajina toimivat täydennyskouluttaja ja äidinkielen aineenopettaja Timo Kainulainen sekä täydennyskouluttaja, luokanopettaja ja tietotekniikan aineenopettaja Jukka Lehtoranta.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratialta (katariina.ratia(at)tampere.fi / p. 044 431 4213).


Materiaalit

Kaikki koulutuksen materiaalit löytyvät jälkikäteen Eeventistä tältä sivulta. Materiaalit näkyvät sivun alareunassa. Tämä edellyttää, että olit ilmoittautunut koulutukseen, ja olet kirjautuneena Eeventtiin. Käythän siis itsenäisesti ottamassa materiaalin talteen koulutuksen jälkeen.


Hintatiedot

Palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua useimpiin koulutuksiin (tarkistathan koulutuksen kuvauksesta onko osallistuminen rajattu tietyille kunnille). Tällöin organisaatioita laskutetaan laskennallinen 100€/hlö/ktp. niistä koulutuksista ja tapahtumista, joihin on osallistuttu (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Osake laskuttaa koulutuksista kaksi kertaa vuodessa. Mukaan voivat tulla uudet pirkanmaalaiset varhaiskasvatuksen ja/tai koulutuksen järjestäjät, kun asiasta sovitaan Osakkeen kanssa. Olethan tällöin yhteydessä palvelupäällikköön katariina.ratia@tampere.fi .