Nainen heittää lunta ilmaan nauraen.
Kuva: Visit Tampere, Laura Vanzo

 

Huomaa hyvä -etäkoulutus

Koulutus perehdyttää positiiviseen pedagogiikkaan, luonteenvahvuuksiin ja hyvän huomaamiseen. Osallistujat saavat käytännön työkaluja vahvuuksien tunnistamiseen. Lisäksi perehdytään kollektiivisen välittämisen toimintakulttuuriin.

Yksiosainen koulutus

Koulutus on suunnattu koko Pirkanmaan esi- ja perusopetuksen henkilöstölle.

Jokaisen oppilaan on saatava kukoistaa koulutyössä. Tervetuloa oppimaan yhdessä, miten rakennetaan kasvuyhteisö, jossa hyvä huomataan ja jokainen oppilas voi onnistua.

Koulutuksessa osallistujat saavat käytännön työkaluja vahvuuksien tunnistamiseen ja kehittämiseen itsessään, kollegoissaan ja oppilaissa. Lisäksi perehdytään kollektiivisen välittämisen toimintakulttuurin rakentamiseen, palautteen voimaan ja myönteisten tunteiden rohkaisemiseen.

Koulutus perehdyttää osallistujat positiiviseen pedagogiikkaan, luonteenvahvuuksiin ja hyvän huomaamiseen.

Positiivisen pedagogiikan sydämessä on ajatus aktiivisesta hyvän huomaamisesta. Oppimalla tuntemaan omat vahvuutensa, lapset voivat tuntea iloa ja onnistumisen tunteita ja näin kasvattaa voimavarojaan. Oppimalla näkemään vahvuuksia myös muissa, on helpompaa kannustaa ja tukea toisia. Vahvuuksien ja positiivisten kokemuksien jakaminen luovat pohjaa empaattisemmalle tulevaisuudelle.

Sisällöt

- Positiivinen pedagogiikka, hyvinvoiva lapsi ja kasvattaja/ope

- Luonteenvahvuudet ja niiden tunnistaminen

- Myönteisyyden voima lapsen kohtaamisessa

- Mielensähyvittäjien toimintakulttuurin rakentaminen

Tavoitteena on, että luennon jälkeen

- Osaat aiempaa monipuolisemmin ja laaja-alaisemmin tunnistaa omia, työkaverin ja oppilaiden vahvuuksiasi

- Osaat hyödyntää vahvuusajattelua myös opetuksessa ja ohjauksessa

- Ymmärrät positiivisen kasvatuksen perusteet ja saat työkaluja sen toteuttamiseen omassa työssäsi

Kouluttaja

Kaisa Vuorinen, FT, on taustaltaan erityisopettaja ja ratkaisukeskeinen valmentaja. Hän on filosofian tohtori Helsingin yliopistosta ja keskittynyt väitöstutkimuksessaan luonteenvahvuuksiin. Kaisa on kehittänyt vuodesta 2014 asti käytännönläheistä positiivisen pedagogiikan materiaalia varhaiskasvatukseen ja peruskouluihin. Hän on myös kouluttanut laajasti ulkomailla.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen koordinaattorilta Pihla Ruusukalliolta ([email protected], p. 040 193 31 56).


Suoritustapa

Kyseessä on etäkoulutus. Osallistumislinkki lähetetään osallistujille sähköpostitse noin viikko etukäteen.


Materiaalit

Koulutuksen materiaalit näkyvät koulutukseen osallistuneille tällä sivulla muutama päivä koulutuksen jälkeen. Tämä edellyttää, että olet kirjautuneena Eeventtiin.


Hintatiedot

Koulutus on maksuton.

Koulutus on osa Tampereen ympäryskuntien inkluusion kehittämistä tukevan yhteistoiminnan jatkohanketta, jossa ovat mukana Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Valkeakoski, Vesilahti ja Ylöjärvi. Myös muissa Pirkanmaan kunnissa työskentelevät henkilöt voivat kuitenkin osallistua maksuttomasti koulutukseen.

Hanke ei korvaa osallistumisesta aiheutuvia sijaiskuluja.