Koulutuksen kansikuva

 

Hyvän mielen taitomerkki yläkouluille

Hyvän mielen taitomerkki on avoin sähköinen oppimateriaali mielenterveystaitojen vahvistamiseen peruskoulussa. Oppilaiden taidot karttuvat opetussuunnitelman mukaisesti mm. tunne-, kaveri- ja turvataidoissa sekä omien vahvuuksien löytämi

Yksipäiväinen koulutus

Koulutus on suunnattu yläkoulujen opettajille.

Osakkeen koulutukset on tarkoitettu Tampereen kaupunkiseudun kuntien kasvatus- ja opetusalan henkilöstölle. Myös muun Pirkanmaan sekä yksityisten opetuksen järjestäjien ja varhaiskasvatuksen tuottajien on mahdollista osallistua koulutuksiin sovitusti.

Hyvän mielen taitomerkki on Tampereen seudun ja Tampereen kaupungin Moodlessa julkaistu kaikille avoin sähköinen oppimateriaali mielenterveystaitojen vahvistamiseen peruskoulussa. Oppilaiden taidot karttuvat opetussuunnitelman mukaisesti mm. tunne-, kaveri- ja turvataidoissa sekä omien vahvuuksien löytämisessä ja arjen hallinnassa. Oppimateriaali koostuu tavoitteellisesta oppimispolusta, jossa opettajajohtoiset ja oppilaiden itsenäiset opiskeluosiot vuorottelevat. Alakoulun oppimateriaali on jo julkaistu ja yläkoulun julkaistaan lokakuun loppuun mennessä.

Perehdytyksen jälkeen osallistuja:

ymmärtää, mitä mielenterveys ja mielenterveystaidot ovat

tietää, miten Hyvän mielen taitomerkki vastaa POPS:n sisältöihin

tietää, mikä Hyvän mielen taitomerkki on ja mitä se sisältää

osaa käyttää Hyvän mielen taitomerkkiä työssään

Sisällöt:

Mielenterveys -käsite ja mielenterveyttä edistävä työ koulussa

Mielenterveyden ulottuvuudet ja mielenterveystaidot

Hyvän mielen taitomerkki -aineiston esittely

Kysymyksiä ja keskustelua

Sähköisen osallistujakyselyn täyttäminen (3-5 min)

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Osakkeen lähikoulutuksissa tarjotaan pääsääntöisesti aamukahvi/ -tee ja pieni suolainen sekä iltapäiväkahvi/ -tee. Lounaat ovat omakustanteisia, ellei toisin mainita.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen koordinaattorilta.


Suoritustapa

Koulutus suoritetaan tunnin verkkoperehdytyksenä.


Materiaalit

Hyvän mielen taitomerkki  MIELI ry:n sivuilla.


Hintatiedot

Koulutus on ilmainen kaikille osallistujille organisaatiosta riippumatta