Kaikki kuvaa EDU: kamerakynästä valtavirtaa 2 (etäkoulutus)

Kamerakynässä kameraa voi käyttää monipuolisena ja hauskana ajattelun ja oppimisen välineenä, siis samalla tavalla kuin kynää. 

Monipäiväinen koulutus

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen henkilökunta. Menetelmä soveltuu 3–6-vuotiaille.

Tuotantoyhtiö Amazementin uudessa, Opetushallituksen rahoittamassa hankkeessa järjestämme kamerakynän pedagogiikan koulutuksia ympäri Suomen. Kamerakynässä on kyse siitä, miten kameraa voi käyttää monipuolisena ja hauskana ajattelun ja oppimisen välineenä, siis samalla tavalla kuin kynää.

Kamerakynän pedagogiikassa lapsilla teetetään yksinkertaisia, mutta pohtimista vaativia kuvaustehtäviä, jotka kehittävät keskittymis- ja havainnointikykyä.

Kamerakynäkoulutus antaa valmiuden älypuhelinten ja tablettien helppoon ja mielekkääseen käyttöön VASUn ja OPSin edellyttämällä tavalla.

Koulutus järjestetään etäkoulutuksena Zoom-palvelun avulla.

Koulutus etenee seuraavan mallin mukaisesti:

1. ensimmäinen koulutuspäivä, jossa perehdytään kamerakynän pedagogiikkaan

2. muutaman viikon kokeilujakso, jossa osallistujat kokeilevat menetelmää omassa opetuksessaan

3. toinen koulutuspäivä, jossa käydään kokemukset läpi, panostetaan vertaiskeskusteluun ja syvennytään menetelmän mahdollisuuksiin vielä tarkemmin

4. seurantaraportti, osallistujat välittävät oppimaansa eteenpäin omissa yksiköissään ja muutaman kuukauden päästä lähettävät omaa yksikköään koskevan seurantaraportin, jossa he kertovat, millä tavalla menetelmä on otettu käyttöön omassa koulussa/päiväkodissa.

Etäkoulutusta varten työparilla tulee olla laite, jolla otetaan yhteys koulutukseen (esim. läppäri, älypuhelin tai tabletti) ja toinen laite, jolla voi kuvata ja katsella videota (esim. älypuhelin tai tabletti). Tutustu etukäteen laitteen käyttöön niin, että osaat kuvata ja katsoa kuvattuja videoita – sekä äänten kanssa että ilman ääntä. 

Lisätietoa Kamerakynän pedagogiikasta: kaikkikuvaa.fi/edu.

Lisätietoja

Suosituksena on, että yhdestä yksiköstä koulutukseen osallistuu 2 henkilöä, jolloin opittujen asioiden eteenpäin vieminen omaan yksikköön ei ole vain yhden henkilön varassa, mutta jos se ei ole mahdollista, yksi henkilö/yksikkö onnistuu myös.

Arttu Haglund, tuottaja, Kaikki kuvaa EDU
Tuotantoyhtiö Amazement
050 536 9279
arttu.haglund@amazement.fi
http://www.kaikkikuvaa.fi/edu


Hintatiedot

Ilmainen kaksipäiväinen koulutus.