Koulutuksen kansikuva

 

Kouluttaudu mentoriksi nuorelle opettajalle

Mentorikoulutuksessa kokeneista opettajista koulutetaan mentoreita noviisiopettajille opettajan työssä aloittamisen tueksi.

Monipäiväinen koulutus

Koulutus on suunnattu pirkanmaalaisille perusopetuksen luokan-, aineen- ja erityisopettajille, joilla on viiden vuoden työkokemus opettajana.

Tampereen yliopiston kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunta järjestää mentorikoulutuksen perusopetuksen luokan-, aineen- ja erityisopettajille. Etsimme nyt mentorikoulutukseen opettajia, jotka voivat ja haluavat toimia mentoreina omassa koulussaan 1–2 nuorelle opettajalle (ns. aktorille). Lisäksi edellytyksenä koulutukseen osallistumiselle on viiden vuoden työkokemus opettajana.   

Mentorikoulutuksessa kokeneista opettajista koulutetaan mentoreita noviisiopettajille opettajan työssä aloittamisen tueksi. Tavoite on helpottaa nuoren opettajan työelämään siirtymistä; vähentää stressiä, auttaa käytännön asioissa, tarjota paikka hengähtää, kysyä ja iloita. Koulutuksen aikana tuleva mentori perehtyy induktiovaiheeseen ja opettajan ammatillisen kasvun vaiheisiin. Mentori tutustuu aikuisen ohjaamisen pääperiaatteisiin ja osaa ohjata nuorta opettajaa niiden mukaisesti. Mentori ymmärtää roolinsa nuoren opettajan tukemisessa ja osaa rakentaa toimivan mentorointihetken.

Opetuspäivät toteutetaan etäopetuksena Zoomissa ja kouluttajina toimii kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunnan asiantuntijoita.

Koulutus järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2020 ja se on saanut kiittävää palautetta sekä mentoreiksi valmistuneilta, että heidän aktoreiltaan. 

"Koulutus antoi raamit, teoreettista taustaa ja rautaisannoksen käytännön toteutusvihjeitä mentorointiin. Lisäksi sain paljon kollegiaalista tukea ja vaikka millä mitalla uusia näkökulmia omaankin työhöni."

-Mentori-

"Antoi vinkkejä vaikeisiin tilanteisiin, joita ei opettajankoulutuksessa tullut vastaan. Vahvisti uskoa omiin kykyihin ja taitoihin. Rauhoitti epäilevät äänet päästä ja antoi jonkun, jolta uskalsi kysyä aika lailla mitä tahansa."

 -Aktori-

 

Lisätiedot:

Tuni, Jenni Ollila jenni.a.ollila(at)tuni.fi 041 7300 740

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.


Suoritustapa

Mentorikoulutus koostuu neljästä opetuspäivästä, mentorointitapaamisista omalla koululla ja välitehtävistä. Nämä suorittamalla koulutuksen laajuus on 2 opintopistettä. Opiskelija voi halutessaan laajentaa kokonaisuuden 5 opintopisteen laajuiseksi perehtymällä tarkemmin yllä oleviin teemoihin, niitä käsittelevään kirjallisuuteen ja kirjoittamalla esseen.


Materiaalit

Koulutuksen materiaalit jaetaan koulutuksessa.


Hintatiedot

Koulutus on ilmainen.