Tyttö seisoo auringonkukkapellolla keltaisessa takissa
Kuva: Visit Tampere, Laura Vanzo

 

Luokanopettajien työhyvinvoinnin ratkaisu- ja voimavarakeskeinen prosessi

Koulutus on osa Tampereen ympäryskuntien inkluusion kehittämistä tukevan yhteistoiminnan jatkohanketta. Koulutus on suunnattu hankekunnista nimetyille 3.-6. luokkien luokanopettajille.

Moniosainen koulutus

Koulutukseen osallistujat nimetään hankekunnista. Ilmoittaudu vain, jos sinut on nimetty koulutusprosessiin oman kuntasi edustajaksi.

Kuvaus

Thomas Skovholt rinnastaa vuorovaikutustyöntekijän työuran maratonjuoksuun. Hänen mukaansa työ tulisi rytmittää siten, että matkalla eteneminen on miellyttävää ja maaliin saavutaan rasitusvammoitta. Tavoitteeseen pääsemiseksi tulee omasta työhyvinvoinnista ja voimavarojen riittävyydestä huolehtia pitkänmatkan juoksijan tavoin - jokaisella askelluksella.

Tämän koulutuksen tavoitteena on:

- auttaa luokanopettajia tunnistamaan omaan työhön liittyviä kuormitustekijöitä ja tunnistamisen myötä saada niitä paremmin hallintaan

- vahvistaa osallistujien työssäjaksamista palvelevia ajattelu- ja suhtautumistapoja suhteessa omaan työhön

- vahvistaa työssäjaksamista ja luoda kestävää työuraa tukevia käytäntöjä

- vahvistaa työn merkityksellisyyden kokemusta

- luoda toimintamalleja sovellettavaksi erilaisiin tilanteisiin

- tuottaa ja jakaa konkreettisia ideoita ja välineitä ilmiöiden ja haastavien arjen tilanteiden ymmärtämiseksi ja niissä toimimiseksi

Koulutuksen teoreettisena viitekehyksenä toimii ratkaisukeskeinen tapa lähestyä asioita. Koulutuksen työmuoto on osallistujien kokemuksista ja tarpeista nousevien tapausesimerkkien läpikäyminen. Kokemusten pohjalta käydään läpi ongelmien tunnistamisen pulmia ja luodaan toimintamalleja sovellettaviksi erilaisiin tilanteisiin. Koulutuksen aikana paneudutaan myös kehollisiin menetelmiin työssäjaksamisen ja itsesäätelyn tukena. Myös stressinhallintaa ja toimintaa kriisitilanteissa käsitellään osallistujien tarpeiden pohjalta.

Kouluttajat

Kouluttajina toimivat YtM, opettaja, psykoterapeutti, työnohjaaja Henriikka Lappalainen ja TtM, hoitotyön opettaja, psykoterapeutti, työnohjaaja Jaana Rajaveräjä.

Materiaalit

Koulutuksen materiaalit näkyvät koulutukseen osallistuneille tällä sivulla muutama päivä koulutuksen jälkeen. Tämä edellyttää, että olet kirjautuneena Eeventtiin.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Lähikoulutuksissa tarjotaan aamukahvi/-tee ja pieni suolainen sekä iltapäiväkahvi/-tee. Lounaat ovat omakustanteisia.

Koulutusprosessin jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme.

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen koordinaattorilta Susanna Kettuselta ([email protected], p. 040 511 72 30).


Suoritustapa

Koulutusprosessi alkaa hankkeen puolen päivän mittaisella kick off -webinaarilla 2.2. Osallistumislinkki lähetetään sähköpostiin edellisenä päivänä.

Koulutusprosessi jatkuu kolmella lähikoulutuspäivällä 9.3., 2.5. ja 20.9.

Koulutusprosessi päättyy hankkeen koko päivän mittaiseen päätöswebinaariin 11.11. Osallistumislinkki lähetetään sähköpostiin edellisenä päivänä.


Hintatiedot

Tampereen ympäryskuntien inkluusion kehittämistä tukevan yhteistoiminnan jatkohanke on valtionavustushanke, jossa ovat mukana Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Valkeakoski, Vesilahti ja Ylöjärvi. Hankkeen kustannuksista ja omavastuuosuuksista on sovittu erillisellä sopimuksella. Hankkeeseen osallistuvat kunnat voivat nimetä hankkeen koulutuksiin erikseen sovitun määrän henkilöitä ilman erillistä maksua. Kunnat saavat myös laskuttaa koulutuksesta aiheutuvat sijaiskulut hankkeelta.