Koulutuksen kansikuva

 

Myötätunto itsekritiikin hoidossa

Koulutuksen tarkoitus on antaa näkökulmia, ideoita ja konkreettisia välineitä myötätuntokeskeisen työskentelyotteen soveltamiseen itsekriittisten lasten ja nuorten kanssa.

Yksipäiväinen koulutus

Koulutus on suunnattu perusopetuksen ja lukiokoulutuksen oppilashuollon henkilöstölle. Koulutuksesta voivat hyötyä myös koulusosionomit ja koulunuorisotyöntekijät, huomioiden kuitenkin että koulutuksessa keskitytään ensisijaisesti terapeuttisiin menetelmiin, joita voi käyttää kahdenkeskisissä tapaamisissa.

Osakkeen koulutukset on tarkoitettu Tampereen kaupunkiseudun kuntien kasvatus- ja opetusalan henkilöstölle. Myös muun Pirkanmaan sekä yksityisten opetuksen järjestäjien ja varhaiskasvatuksen tuottajien on mahdollista osallistua koulutuksiin sovitusti.

Verkkokoulutuksen tarkoitus on antaa näkökulmia, ideoita ja konkreettisia välineitä myötätuntokeskeisen työskentelyotteen soveltamiseen itsekriittisten lasten ja nuorten kanssa.

VerkkokKoulutus pohjautuu ensisijaisesti myötätuntokeskeisen psykoterapian (CFT) työskentelyotteeseen joka alunperin on kehitetty itsekritiikin ja voimakkaan häpeän hoitoon. Myötätuntokeskeinen psykoterapia on osoittautunut toimivaksi terapian muodoksi muun muassa ihmisille, jotka kamppailevat ahdistuksen, masennuksen ja syömishäiriöiden kanssa, ja erityisen hyödylliseksi niille, jotka kamppailevat korostuneen vaativuuden, itsekritiikin, häpeän tunteen sekä tunteiden säätelyvaikeuksien kanssa. 

Koulutuksessa opit:

- Itsekritiikin tyypillisimmät muodot ja funktiot

- tietoisuuden lisäämistä - keinoja auttaa tulemaan tietoisemmaksi itsekritiikistä

- keinoja auttaa ottamaan askeleen taaksepäin itsekritiikin kokemuksesta

- kolme keskeistä itsemyötätunnon taidon kasvattamisen harjoitusta itsekritiikin hoidossa (Compassionate Mind Training) joita voi antaa kotiin

- itsekritiikin ymmärtäminen - funktioanalyysin tekeminen

- itsekritiikin työstäminen kokemuksellisilla harjoituksilla, kuten kirjeen kirjoittamisen ja tuoliharjoituksen avulla

- esimerkkejä myötätuntoisista käyttäytymiskokeiluista itsekritiikin vaikutuksen vähentämiseksi

Lisätietoja

Kouluttajan biografia:

Ronnie Grandell on työterveyspsykologi, sertifioitu executive coach ja tietokirjailija, joka on käynyt myötätuntokeskeisen psykoterapian koulutuksissa Englannissa perustaja Paul Gilbertin johdolla. Hän on kirjoittanut ensimmäisen suomalaisen teoksen aiheesta nimeltään Itsemyötätunto ja tälle jatkoteoksen nimeltä Irti itsekritiikistä. Ronnie työskentelee työterveyspsykologina Mehiläisessä Turussa jossa hän myös tekee lyhytterapeuttista asiakastyötä. Lisäksi Ronnie kouluttaa ja valmentaa ammattilaisia sekä laajempaa yleisöä itsemyötätunnosta ja myötätuntokeskeisten menetelmien soveltamisesta terapiatyöskentelyssä.


Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Osakkeen lähikoulutuksissa tarjotaan pääsääntöisesti aamukahvi/ -tee ja pieni suolainen sekä iltapäiväkahvi/ -tee. Lounaat ovat omakustanteisia, ellei toisin mainita.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen koordinaattorilta.


Suoritustapa

Verkkokoulutus, linkki toimitetaan ilmoittautuneille. Koulutuksessa käytetään erilaisia menetelmiä, kuten tiedonantoa, ryhmäkeskusteluja, case-transkriptioita ja kokemuksellisia harjoituksia.


Materiaalit

Koulutusten materiaalit löytyvät kunkin koulutuksen sivulta muutamaa päivää koulutuksen jälkeen. Käythän siis itsenäisesti poimimassa materiaalit Eeventistä.


Hintatiedot

Palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua useimpiin koulutuksiin (tarkistathan koulutuksen kuvauksesta onko osallistuminen rajattu tietyille kunnille). Tällöin organisaatioita laskutetaan laskennallinen 100€/hlö/ktp. niistä koulutuksista ja tapahtumista, joihin on osallistuttu (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Osake laskuttaa koulutuksista kaksi kertaa vuodessa. Mukaan voivat tulla uudet pirkanmaalaiset varhaiskasvatuksen ja/tai koulutuksen järjestäjät, kun asiasta sovitaan Osakkeen kanssa. Olethan tällöin yhteydessä koordinaattoriin katariina.ratia@lempaala.fi .

Valtionavustushankkeissa tuotetut koulutukset ovat aina maksuttomia niille organisaatioille, jotka ovat mukana hankkeessa.