OIVALLA-hankkeen osallistujat tekemässä toiminnallista tehtävää.
Kuva: Pilvi Kuitu

 

OIVALLA osallisuus! Uusia ideoita ja menetelmiä koulujen arkeen

Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa osaamista lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemisessa erityisesti koulujen arjen yhteisöllisyyden, lasten ja nuorten osallisuuden, myönteisen tunnistamisen sekä positiivisen oppimisen teemoissa.

Moniosainen koulutus
Seuraavien työnantajien työntekijät voivat osallistua: Osake

Koulutus on suunnattu perusopetuksen, taiteen perusopetuksen, aamu- ja iltapäivätoiminnan ja vapaan sivistystyön henkilöstölle.

Koulutuskokonaisuuden tavoitteena on vahvistaa henkilöstön osaamista lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemisessa. Erityisesti huomiota kiinnitetään koulujen arjen yhteisöllisyyden, lasten ja nuorten osallisuuden, myönteisen tunnistamisen sekä positiivisen oppimisen teemoihin.

Koulutuksessa käytetään luovia ja toiminnallisia menetelmiä, joista saat konkreettista apua ja keinoja tukemaan sujuvaa kouluarkea. Koulutuksesta kootaan työkalu- ja materiaalipaketti, joka jaetaan osallistujille sähköisellä oppimisalustalla.

Koulutuksen teemat:

1. päivä: Osallisuus, osattomuus ja toimijuuden mahdollisuudet oppimis- ja kasvuyhteisöissä. Toiminnallisina menetelminä ilmaisutaito- ja draamaharjoitteita.

2. päivä: Osallisuus, yhdenvertaisuus ja kulttuurinen toimijuus kasvu- ja oppimisympäristöissä. Toiminnallisina menetelminä kuvalliset harjoitteet ilmaisun tukena.

3. päivä: Myönteinen tunnistaminen ja lapsen näköinen osallisuus, yhteiskehittäminen lasten kanssa. Toiminnallisina menetelminä tunneilmaisun, tarinallisuuden ja sanataiteen harjoitteita.

4. päivä: Osallistavan ilmapiirin rakennuspalikat ja toteutus arjessa. Toiminnallisina menetelminä mediaan ja monilukutaitoon liittyen harjoitellaan omien videoiden ja animaatioiden tekoa.

Koulutus on OPH.n rahoittamaa kasvatus- ja opetushenkilöstön täydennyskoulutusta, ja osallistuville organisaatioille ja osallistujille maksuton.

Kouluttajina toimivat toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu, vastaava taidekasvattaja Katriina Nylund ja taidekasvattaja Katja Kähkönen Kulttuurikeskus PiiPoosta, mediakasvattaja Mervi Maatela Mediakasvatuskeskus Metkasta, sosiaalityöntekijä Janica Laimio Pelastakaa lapset ry:sta sekä professori Katja Joronen Turun yliopiston hoitotieteen laitokselta.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratialta (katariina.ratia(at)lempaala.fi / p. 044 431 4213) sekä Piipoon toiminnanjohtaja Pilvi Kuidulta (pilvi.kuitu(at)kulttuuripiipoo.fi / p. 0400 433 722)


Suoritustapa

Neljän verkkokoulutuspäivän (6h) lisäksi koulutuskokonaisuus sisältää sekä harjoitteiden ja menetelmien testaamista oman luokan/ ryhmän kanssa sekä materiaaliin perehtymistä. 


Materiaalit

Koulutuksesta kootaan työkalu- ja materiaalipaketti, joka jaetaan osallistujille sähköisellä oppimisalustalla.


Hintatiedot

Koulutus on OPH.n rahoittamaa kasvatus- ja opetushenkilöstön täydennyskoulutusta, ja osallistuville organisaatioille ja osallistujille maksuton.