Koulutuksen kansikuva

 

Olen hyvä näin - lapsen seksuaalisuus ja kehotunnekasvatus

Mitä on lapsen seksuaalisuus ja lapsen seksuaalinen kehitys, entä milloin huolestua? Mikä on ikä- ja kehitystasoista tietoa? Miten tukea lapsen kasvua omanlaiseensa seksuaalisuuteen ja sukupuoleen? Kehoitsetunnon tukeminen ja pienen laps

Yksipäiväinen koulutus

Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksen sekä esi- ja alkuopetuksen henkilöstölle.

Osakkeen koulutukset on tarkoitettu Tampereen kaupunkiseudun kuntien kasvatus- ja opetusalan henkilöstölle. Myös muun Pirkanmaan sekä yksityisten opetuksen järjestäjien ja varhaiskasvatuksen tuottajien on mahdollista osallistua koulutuksiin sovitusti.

HUOM! Koulutus on siirretty verkkoon. Linkki toimitetaan ilmoittautuneille.

Mitä on lapsen seksuaalisuus ja lapsen seksuaalinen kehitys, entä milloin huolestua? Mikä on ikä- ja kehitystasoista tietoa? Miten tukea lapsen kasvua omanlaiseensa seksuaalisuuteen ja sukupuoleen? Koulutuksessa käydään läpi myös kehoitsetunnon tukeminen ja pienen lapsen turvataidot ja digiturvataidot sekä miten ottaa aihe puheeksi lasten, kollegojen ja vanhempien kanssa. Koulutuksessa tarjotaan osaamista ja materiaaleja kehotunnekasvatuksen tueksi.

Koulutuspäivän ohjelma:

• 9-9.15 Tervehdyssanat

• 9.15-10 Mitä on kehotunnekasvatus ja lapsen tavallinen tai huolestuttava seksuaalisuus.

• 10-10.30 Seksuaalisuuden portaat

• 10.30-11 Turvataidot ja digiturvataidot pienillä lapsilla

• 11-12 Ruokailu

• 12-13 Puheeksi ottaminen ja materiaalit kehotunnekasvatukseen

• 13-14 Kuinka tuen lapsen kehoitsetuntoa ja kehorauhaa?

• 14-15 Sukupuoleen kasvaminen ja häirinnän ennaltaehkäisy

• 15-16 Työpaja harjoitteita

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Osakkeen lähikoulutuksissa tarjotaan pääsääntöisesti aamukahvi/ -tee ja pieni suolainen sekä iltapäiväkahvi/ -tee. Lounaat ovat omakustanteisia, ellei toisin mainita.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen kpalvelupäällikkö Katariina Ratiaan (katariina.ratia(at)lempaala.fi / p. 044 431 4213).


Suoritustapa

Koulutus suoritetaan yhden kokonaisen päivän etäkoulutuksena.


Materiaalit

Koulutuksessa jaetaan paljon materiaalia, kuten:

- Puheeksi ottamisen kortit ja opas

- Mitä on kehotunnekasvatus -tiivistelmä

- Uteliaana seksuaalisuudesta -ammattilaisen tietovihko

Koulutuksen esitykset löytyvät koulutuksen sivulta muutamaa päivää koulutuksen jälkeen. Käythän siis itsenäisesti poimimassa materiaalit Eeventistä.


Hintatiedot

Palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua useimpiin koulutuksiin (tarkistathan koulutuksen kuvauksesta onko osallistuminen rajattu tietyille kunnille). Tällöin organisaatioita laskutetaan laskennallinen 100€/hlö/ktp. niistä koulutuksista ja tapahtumista, joihin on osallistuttu (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Osake laskuttaa koulutuksista kaksi kertaa vuodessa. Mukaan voivat tulla uudet pirkanmaalaiset varhaiskasvatuksen ja/tai koulutuksen järjestäjät, kun asiasta sovitaan Osakkeen kanssa. Olethan tällöin yhteydessä palvelupäällikköön katariina.ratia@lempaala.fi .

Valtionavustushankkeissa tuotetut koulutukset ovat aina maksuttomia niille organisaatioille, jotka ovat mukana hankkeessa.