Kuva: Sanni Pöntinen

 

PedaBoss: Miksi on tärkeää puhua tekoälyn etiikasta juuri nyt?

PedaBoss-aamussa käsitellään sitä, miksi on tärkeää puhua tekoälyn etiikasta juuri nyt, ja miltä tekoälyn hallinta ja etiikka näyttävät julkisen sektorin näkökulmasta.

Yksiosainen koulutus

PedaBoss -aamut on suunnattu johto-, esimies- ja tiiminvetotehtävissä toimiville kasvatus- ja opetusalalla.

PedaBoss-aamussa käsitellään sitä, miksi on tärkeää puhua tekoälyn etiikasta juuri nyt, ja miltä tekoälyn hallinta ja etiikka näyttävät julkisen sektorin näkökulmasta.

Teknologian kehityksen nopea tahti tuo mukanaan paljon mahdollisuuksia, mutta myös suunnittelemattomia ja ei-toivottuja kehityskulkuja. Yksityisen sektorin kehitystahti muodostaa odotuksia ja painetta myös kunnissa ja sivistyksen toimialalla. Samanaikaisesti vaatimus toiminnan reiluudesta ja eettisyydestä korostuu. Yhteiskunnallisten vaikutusten ja eettisten kysymysten ymmärtäminen edellyttää erilaista osaamista kuin teknologian kehittäminen ja käyttö.

Keiden tulisi osallistua keskusteluun jo tehtyjen valintojen ja tulevaisuuden ratkaisujen mahdollisista vaikutuksista? Miten kasvatetaan luottamusta digitalisoituvaan yhteiskuntaan, myös tuleville sukupolville? Milloin tekoälylle voidaan antaa roolia julkisessa päätöksenteossa ja milloin ihmisten kohtaaminen nousee arvoonsa?

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan! Aiheen äärelle meidät johdattaa kehittämisasiantuntija Sanni Pöntinen, joka työskentelee Tampereen kaupungin Älykaupunki kaupunkilaisille -kehitysohjelmassa. Sanni on myös Tampereen yliopiston tohtorikoulutettava hallintotieteiden, kauppatieteiden ja politiikan tutkimuksen tohtoriohjelmassa.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratialta (katariina.ratia(at)tampere.fi / p. 044 431 4213).


Materiaalit

Koulutuksen materiaalit löytyvät jälkikäteen Eeventistä tältä sivulta. Materiaalit näkyvät sivun alareunassa. Tämä edellyttää, että olit ilmoittautunut koulutukseen, ja olet kirjautuneena Eeventtiin. Käythän siis itsenäisesti ottamassa materiaalin talteen koulutuksen jälkeen.


Hintatiedot

Palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua useimpiin koulutuksiin (tarkistathan koulutuksen kuvauksesta onko osallistuminen rajattu tietyille kunnille). Tällöin organisaatioita laskutetaan laskennallinen 100€/hlö/ktp. niistä koulutuksista ja tapahtumista, joihin on osallistuttu (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Osake laskuttaa koulutuksista kaksi kertaa vuodessa. Mukaan voivat tulla uudet pirkanmaalaiset varhaiskasvatuksen ja/tai koulutuksen järjestäjät, kun asiasta sovitaan Osakkeen kanssa. Olethan tällöin yhteydessä palvelupäällikköön [email protected] .