Pedagoginen kahvila: Metsäpedagogiikka

Metsämieli kutsuu polulle kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia, ihmisyyttä ja itsensä tuntemista. Metsämieli-menetelmä perustuu luonnon tutkittuihin hyvinvointi- ja terveysvaikutuksiin, joita tehostetaan luonnon inspiroimin harjoittein. 

Yksiosainen koulutus

Koulutus on suunnattu Tampereen esi- ja alkuopetuksen henkilöstölle.

Työpajassa tutustumme ohjattujen harjoitteiden kautta luontoympäristön läsnäoloa ja rauhoittumista tukeviin ominaisuuksiin sekä Metsämieli-menetelmään. Osallistuja saa käytännön esimerkkejä siitä, miten tunnetaitoja ja vuorovaikutusta voidaan vahvistaa luontoympäristön avulla. Työpaja tarjoaa eväitä sekä osallistujan omiin hyvinvointihetkiin että kokemuksellisten, luontosuhdetta vahvistavien luontotuokioiden toteuttamiseen lasten kanssa.

Varusteet: Sään mukainen ulkoiluvaatetus ja metsäpoluille soveltuvat kengät. Kiinnitä huomiota riittävän lämpimään vaatetukseen, sillä etenemme rauhallisesti, pysähdellen harjoitteiden ja keskustelujen pariin. Pakkaa kevyeen reppuun vesipullo, istuinalusta ja pientä välipalaa. Tällä kertaa pedagogiseen kahvilaan mukaan siis omat eväät ja kahvit. 

Lähdemme liikkeelle Kaupinojan saunalta kello 13.30.

Metsäretken jälkeen osallistujilla on mahdollisuus jäädä saunomaan Kaupinojan saunalle eli sauna korvaapi kahvit.

Lisätietoja

Ota omat eväät ja ulkoiluun soveltuvat vaatteet mukaan koulutukseen. Halukkaat pääsevät Kaupinojan saunaan pedakahvilan jälkeen. 

Mahdollisiin lisätiedusteluihin vastaa [email protected]


Materiaalit