Kohti toivottavia tulevaisuuksia

 

Positiiviset tulevaisuuskuvat oppilaan kasvun ja oppimisen tukena

Positiiviset tulevaisuuskuvat ovat tärkeä osa kasvun, kehityksen ja oppimisen tukemista. Toivottavia tulevaisuuksia kuvittelemalla lisätään osallisuutta, yhdenvertaisuutta ja toimijuutta kestävään elämäntapaan. 

Yksiosainen koulutus

Erityisesti 6.– 9. luokkalaisten kanssa työskentelevät opettajat ja ohjaajat sekä kaikki muut aiheesta kiinnostuneet.

Positiivisten tulevaisuuskuvien luominen yhdessä oppilaiden kanssa on tärkeä osa kasvun, kehityksen ja oppimisen tukemista. Toivottavia tulevaisuuksia luodessa ja pohtiessa haluaa olla osa yhteisöä ja yhteiskuntaa, edistää yhdenvertaisuutta ja kestävää elämäntapaa. Nämä ovat osa tasapainoiseksi ja rakentavaksi toimijaksi kasvamista. Tule kuulemaan lisää aiheesta ja kahden oppitunnin mittaisesta opetusmateriaalista!

”Olemme melko lyhyessä ajassa joutuneet kohtaamaan sen, että maailman muutosvauhti ja ennakoimattomuus ovat kasvaneet. Epävarmuuden sietämisestä on tullut uudenlainen arjen taito.

Tulevaisuutemme yksilöinä ja koko ihmiskuntana ei ole valmis, vaan myönteistä tulevaisuutta rakennetaan pala kerrallaan ja kohti positiivista tulevaisuutta edetään askel kerrallaan.”

(”Kohti toivottavia tulevaisuuksia” -oppimateriaali, Tarja-Kaarina Lääperi ja Tiina Karhuvirta, 2023)

Lisätietoja

Lisätietoja: Tarja-Kaarina Lääperi, tarja.laaperi@tampere.fi

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. 


Materiaalit

Koulutuksen materiaalit toimitetaan osallistujille.

Maksuttomaan oppimateriaaliin voit tutustua Kehittämiskeskus Opinkirjon sivuilla: Materiaalit – Opinkirjo
tai suoraan linkistä: https://sway.office.com/7Y1WN84plGLawnWL?ref=Link


Hintatiedot

Palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua useimpiin koulutuksiin (tarkistathan koulutuksen kuvauksesta onko osallistuminen rajattu tietyille kunnille). Tällöin organisaatioita laskutetaan laskennallinen 100€/hlö/ktp. niistä koulutuksista ja tapahtumista, joihin on osallistuttu (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Osake laskuttaa koulutuksista kaksi kertaa vuodessa. Mukaan voivat tulla uudet pirkanmaalaiset varhaiskasvatuksen ja/tai koulutuksen järjestäjät, kun asiasta sovitaan Osakkeen kanssa. Olethan tällöin yhteydessä koordinaattoriin katariina.ratia@lempaala.fi .