Koulutuksen kansikuva

 

TAIDEKAARI: Luonto ja liike – johdatus ympäristöinnostamiseen

Koulutuksessa tutustutaan ympäristöinnostamisen lähtökohtiin ja luodaan polkuja luovuuden ja merkityksellisten kokemusten äärelle. Toiminnan keskiössä ovat kokemukset ja elämykset sekä osallistujien innostaminen ja aktivoiminen etsimään

Monipäiväinen koulutus

Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksen sekä esi- ja perusopetuksen (0.-9. lk.) henkilöstölle.

Osakkeen koulutukset on tarkoitettu Tampereen kaupunkiseudun kuntien kasvatus- ja opetusalan henkilöstölle. Myös muun Pirkanmaan sekä yksityisten opetuksen järjestäjien ja varhaiskasvatuksen tuottajien on mahdollista osallistua koulutuksiin sovitusti.

Koulutuksessa tutustutaan ympäristöinnostamisen lähtökohtiin ja luodaan polkuja luovuuden ja merkityksellisten kokemusten äärelle. Toiminnan keskiössä ovat kokemukset ja elämykset sekä osallistujien innostaminen ja aktivoiminen etsimään ratkaisuja oman elinpiirinsä kehittämiseen taidelähtöisten menetelmien kautta.

Ympäristöinnostamisella pyritään vapautumaan kestämättömyyttä tuottavista arvoista, uskomuksista ja toimintatavoista sekä kuvittelemaan uudenlaisia, kestävämpiä toimintamuotoja ja parempaa tulevaisuutta. Koulutus antaa keinoja lähestyä luontosuhdetta ja ympäristökysymyksiä oppilaiden kanssa yhdessä tekemisen kautta. 

Koulutus sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita yhteisöllisestä toiminnasta kohti ekologisesti ja sosiaalisesti kestävämpää tulevaisuutta. Ympäristöinnostamisen ovat kehittäneet Satu Järvinen, Raisa Foster ja Nicholas Morris ja aiheeseen voi tutustua lisää heidän artikkelinsa kautta: https://doi.org/10.30675/sa.91582

Koulutus järjestetään ulkona, joten varaa mukaan säänmukaiset ja kevyeen liikkumiseen soveltuvat varusteet.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksessa ei ole tarjoilua.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen koordinaattorilta


Suoritustapa

Koulutus toteutetaan kahtena iltapäivänä.


Materiaalit

Materiaali jaetaan koulutuksessa.


Hintatiedot

Palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua useimpiin koulutuksiin (tarkistathan koulutuksen kuvauksesta onko osallistuminen rajattu tietyille kunnille). Tällöin organisaatioita laskutetaan laskennallinen 100€/hlö/ktp. niistä koulutuksista ja tapahtumista, joihin on osallistuttu (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Osake laskuttaa koulutuksista kaksi kertaa vuodessa. Mukaan voivat tulla uudet pirkanmaalaiset varhaiskasvatuksen ja/tai koulutuksen järjestäjät, kun asiasta sovitaan Osakkeen kanssa. Olethan tällöin yhteydessä koordinaattoriin katariina.ratia@lempaala.fi .

Valtionavustushankkeissa tuotetut koulutukset ovat aina maksuttomia niille organisaatioille, jotka ovat mukana hankkeessa.