Pienet tuolit sekä gorillahahmo kukkaruukussa muodostavat varjokuvan viidakosta
Kuva: Petri Lappalainen

 

TAIDEKAARI: Varjoteatterin monet mahdollisuudet

Yhden tapaamiskerran koulutuksessa tutustut eri tapoihin varjoteatterin toteuttamiseksi lapsiryhmän kanssa.

Yksiosainen koulutus

Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja alakoulujen henkilöstölle.

Yhden tapaamiskerran koulutuksessa tutustut eri tapoihin varjoteatterin toteuttamiseksi lapsiryhmän kanssa. Käytämme materiaaleja ja välineitä, jotka ovat helppoja ja kaikkien saatavilla. Kurssilla pääset itse vapaasti kokeilemaan eri tekniikoita ja oman kiinnostuksesi mukaan rakentamaan varjoteatteritarpeistoa.

Perehdymme erilaisiin siluettinukkeihin sekä helppoon naamion valmistamiseen, jolla voi itse esiintyä varjoissa. Luomme seikkailullisia varjomaisemia. Tutkimme eri pintojen käyttämistä varjokuvien heijastamiseen sekä miten saamme väriä ja säihkettä mukaan mustavalkoisuuteen. Hyödynnämme eri materiaaleja, kuten arkisia esineitä, kankaita ja sulkia. Saat myös käytännön vinkit valaisimiin niin pienelle varjokankaalle kuin isoon tilaan.

Koulutus sopii varhaiskasvatuksen, esi- ja alkuopetuksen sekä alakoulun opettajille. Menetelmiä voi soveltaa jokaisen ikäryhmän mukaan. 

Kouluttajana toimii Petri Lappalainen, teatteri-ilmaisun ohjaaja, Somana ry

Koulutuksen tuottaa Taidekaari. Taidekaari on Tampereen kaupungin oma kulttuurikasvatusohjelma, lisätietoja: www.tampere.fi/taidekaari 

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksessa ei ole tarjoilua, voit ottaa tarvittaessa omat eväät mukaan.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratialta (katariina.ratia(at)tampere.fi / 044 431 4213).


Materiaalit

Kaikki koulutuksen materiaalit löytyvät jälkikäteen Eeventistä tältä sivulta. Materiaalit näkyvät sivun alareunassa. Tämä edellyttää, että olit ilmoittautunut koulutukseen, ja olet kirjautuneena Eeventtiin. Käythän siis itsenäisesti ottamassa materiaalin talteen koulutuksen jälkeen.


Hintatiedot

Koulutus on maksuton. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja.