Viittomia tehdään kannettavan tietokoneen päällä.
Kuva: Sivupersoona

 

Tukiviittomia varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen

Tukiviittomia -verkkokurssi kartuttaa kommunikointitaitojen kehittämisen työkalupakkia. Verkkokurssin kesto on noin 8h, ja sen voi suorittaa itsenäisesti ja joustavasti 3kk aikana.

Koulutus on itsenäisesti suoritettava
Yksiosainen koulutus

Verkkokurssi on suunnattu varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen  henkilöstölle.

Tukiviittomia -verkkokurssi on kokonaisuus, joka kartuttaa kommunikointitaitojen kehittämisen työkalupakkia. Tukiviittomisen avulla voidaan tukea kommunikoinnin kehitystä taaperoilla, esiopetuksessa olevilla lapsilla, monikielisillä lapsilla sekä esimerkiksi lapsilla, joilla on kehityksellinen kielihäiriö. Viittomat auttavat aivan jokaista lasta jäsentämään puhuttua kieltä, ymmärtämään abstrakteja käsitteitä, keskittymään sekä ottamaan katsekontaktia.

Kurssi koostuu kahdeksasta osiosta, joiden teemat ja viittomasanasto on valittu varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen arkeen sopiviksi ja kaikkia lapsia hyödyntäviksi. Kurssilla käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa siirtymä- ja ruokailutilanteet, lelut ja leikit, tunteet sekä käyttäytyminen ja kaveritaidot. 

Kurssin suorittaminen vie noin 8-10h, ja sitä voi tehdä itsenäisesti, joustavasti ja osissa omaan tahtiin. Kurssin suoritusaikaa aloituksesta on kullakin osallistujalla kolme kuukautta. Aika on osallistujakohtainen eli yksi osallistuja voi aloittaa oman kolmen kuukauden matkansa tukiviittomien maailmaan esim. kesäkuussa ja toinen lokakuussa. Viimeinen mahdollisuus luoda tunnukset verkkokurssille on 1.12.2023.

Kurssi sisältää tukiviittomasanakirjan käyttöoikeuden kolmeksi kuukaudeksi. Tukiviittomasanakirja on yli 1000 viittoman verkkokirjasto.

Verkkokurssin linkki sekä ohjeet tunnuksen luomiselle ja kurssin aloitukselle ja suorittamiselle toimitetaan osallistujille kahden viikon sisällä ilmoittautumisesta (siihen sähköpostiosoitteeseen, jolla Eeventti-järjestelmään on rekisteröidytty).

Kurssin rakenne:

0. Tervetuloa kurssille

1. Ruokailu

2. Siirtymätilanteet

3. Päivän puuhat

4. Pihalla

5. Lelut ja Leikit

6. Käyttäytyminen ja kaveritaidot

7. Tunteet

8. Kertaus

Koulutuksen sisällön ovat tuottaneet viittomakielen tulkki, puhevamaisten tulkki Sonja Aittokumpu sekä viittomakielen tulkki Susanna Volanto. Koulutuksen tuottaa Sivupersoona Oy.

Lisätietoja

Verkkokurssille ilmoittautuminen päättyy 1.12.2023.

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäälliköltä (katariina.ratia(at)tampere.fi / p. 044 431 4213).


Materiaalit

Verkkokurssin linkki sekä ohjeet tunnuksen luomiselle ja kurssin aloitukselle ja suorittamiselle toimitetaan osallistujille kahden viikon sisällä ilmoittautumisesta (siihen sähköpostiosoitteeseen, jolla Eeventti-järjestelmään on rekisteröidytty).

Kurssi sisältää tukiviittomasanakirjan käyttöoikeuden kolmeksi kuukaudeksi. Tukiviittomasanakirja on yli 1000 viittoman verkkokirjasto.


Hintatiedot

Osake-palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä pirkanmaalaisten yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua koulutukseen. Tällöin organisaatioita laskutetaan jälkikäteen 100€/hlö/ktp. (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutus). Olethan tarvittaessa yhteydessä Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratiaan katariina.ratia(at)lempaala.fi / p. 044 431 4213.