Tunne-, vuorovaikutus- ja turvataidot

Tule saamaan vinkkejä ja neuvoja tunne-, vuorovaikutus- ja turvataitojen opettamiseen. Koulutuksessa varioidaan ja kokeillaan käytännössä 4. ja 6.luokkien tunne-, vuorovaikutus- ja turvataitojen materiaalipakettien harjoitteita.  

Yksiosainen koulutus

Koulutus on suunnattu alakoulun opettajille.

Koulutuksessa saat käytännön vihjeitä ja apua tunne-, vuorovaikutus- ja turvataitojen opettamiseen.

Tunnetaitojen opetuksen tavoitteena on, että oppilas harjoittelee tunteiden tunnistamista, ilmaisua ja säätelyä. Hän oppii tunnistamaan kehon ja mielen viestejä sekä harjoittelee hyvän huomaamista itsessä ja toisissa. Tunnetaitojen opetuksen tavoitteilla tuetaan oppilaan minäkuvan rakentumista ja ryhmään kiinnittymistä. 

Vuorovaikutustaitojen opetuksen aikana oppilas harjoittelee vuorovaikutusta erilaisissa tilanteissa ja ympäristöissä. Hän harjoittelee oman mielipiteen rakentavaa ilmaisua sekä toisten ihmisten asemaan asettumista ja heidän näkökulmiensa huomioon ottamista. 

Turvataitojen opetuksen tavoitteena on auttaa oppilasta tunnistamaan omia fyysisiä ja psyykkisiä rajojaan. Hän opettelee kunnioittamaan sekä omaa, että toisten oikeutta fyysiseen koskemattomuuteen. Lisäksi hän harjoittelee keinoja suojautua ja puolustautua kiusaamiselta ja häirinnältä sosiaalisessa mediassa.

Kouluttajina toimivat tampereen tunne-, vuorovaikutus- ja turvataitopaketin laatineet tutoropettajat Kristiina Länsiö, Saija Männistö ja Tanja Sarkkio.

Lisätietoja

Ennen koulutuksen alkua tarjolla kahvi/tee ja pieni välipala. Kahvit tarjolla alkaen 13.15. 

Lisätietoa voit kysyä tarvittaessa [email protected] puh. 0406625486


Materiaalit

Tunne- vuorovaikutus- ja turvataitojen opetusmateriaalipaketti löytyy Tampereen perusopetuksen taskusta osiosta käsikirjat ja oppaat. Perusopetus - Varhaiskasvatus, esiopetus ja perusopetus - Liferay (tretasku.fi)