Kevätatsalea
Kuva: Katariina Ratia

 

Vinkkejä ja apua tunne-, vuorovaikutus- ja turvataitojen opettamiseen

Tule saamaan vinkkejä ja neuvoja tunne-, vuorovaikutus- ja turvataitojen opettamiseen. Koulutus on toiminnallinen, päivän aikana varioidaan ja kokeillaan erilaisia harjoituksia. 

Yksiosainen koulutus

Koulutus on suunnattu perusopetuksen alakoulujen opettajille.

Tule saamaan vinkkejä ja neuvoja tunne-, vuorovaikutus- ja turvataitojen opettamiseen. Tässä toiminnallisessa koulutuksessa varioidaan ja kokeillaan erilaisia harjoituksia. Jaetaan keskenämme hyviä käytännön ideoita oman opetuksen tueksi.Tunnetaitojen opetuksen tavoitteena on, että oppilas harjoittelee tunteiden tunnistamista, ilmaisua ja säätelyä. Hän oppii tunnistamaan kehon ja mielen viestejä sekä harjoittelee hyvän huomaamista itsessä ja toisissa. Tunnetaitojen opetuksen tavoitteilla tuetaan oppilaan minäkuvan rakentumista ja ryhmään kiinnittymistä.

Vuorovaikutustaitojen opetuksen aikana oppilas harjoittelee vuorovaikutusta erilaisissa tilanteissa ja ympäristöissä. Hän harjoittelee oman mielipiteen rakentavaa ilmaisua sekä toisten ihmisten asemaan asettumista ja heidän näkökulmiensa huomioon ottamista.

Turvataitojen opetuksen tavoitteena on auttaa oppilasta tunnistamaan omia fyysisiä ja psyykkisiä rajojaan. Hän opettelee kunnioittamaan sekä omaa, että toisten oikeutta fyysiseen koskemattomuuteen. Lisäksi hän harjoittelee keinoja suojautua ja puolustautua kiusaamiselta ja häirinnältä sosiaalisessa mediassa.

Koulutus pohjautuu Tampereen kaupungin tutoropettajien kehittämiin opetusmateriaalipaketteihin. Löydät materiaalit Eeventistä https://osake.eeventti.fi/mate...

Kouluttajina toimivat luokanopettajat, tunne-, vuorovaikutus- ja turvataitojen tutoropettajat Saija Männistö, Kristiina Länsiö ja Tanja Sarkkio.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksessa tarjotaan aamukahvi/ -tee ja pieni suolainen sekä iltapäiväkahvi/ -tee. 

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratialta (katariina.ratia(at)tampere.fi / p. 044 431 4213).


Materiaalit

Koulutus pohjautuu Tampereen kaupungin tutoropettajien kehittämiin opetusmateriaalipaketteihin. Löydät materiaalit Eeventistä https://osake.eeventti.fi/mate...


Hintatiedot

Osake-palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä pirkanmaalaisten yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua koulutukseen. Tällöin organisaatioita laskutetaan jälkikäteen 100€/hlö/ktp. (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Olethan tarvittaessa yhteydessä Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratiaan katariina.ratia(at)tampere.fi / p. 044 431 4213.