Neljä lasta tutkii pöydällä olevia kuvia.
Kuva: Visit Tampere, Laura Vanzo

 

Digityökaluja ja käytännön vinkkejä erilaisen oppijan huomioimiseen opetuksessa

Koulutuksessa lisäät ymmärrystäsi erilaisesta oppijuudesta ja sen haasteista sekä saat tietoa ja käytännön vinkkejä digityökaluista, joilla voit huomioida erilaisen oppijan opetuksessa.

Yksiosainen koulutus

Koulutus on suunnattu koko kasvatus- ja opetusalan henkilöstölle varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja lukiokoulutuksessa.

Koulutuksessa pääset miettimään opetustasi erilaisen oppijan näkökulmasta.

Erilaiset oppimisvaikeudet ovat varsin yleisiä, jopa noin neljännes (25 %) väestöstä kokee niitä. Ryhmään mahtuu aina myös oppilaita, joiden vaikeuksia ei tunnisteta ajoissa tai niihin ei saa riittävää/oikeanlaista tukea. Lukivaikeus tai tarkkaavuuden haasteet eivät suinkaan tarkoita laiskuutta tai kyvyttömyyttä oppia. Lasten ja nuorten oppimisen tukee tarvitaan oikeanlaista ymmärrystä ja tuen välineitä.

Koulutuksessa:

- Lisäät ymmärrystäsi erilaisesta oppijuudesta ja sen käytännön haasteista.

- Saat tietoa ja käytännön vinkkejä digityökaluista, joilla voit huomioida erilaisen oppijan opetuksessa.

- Opit, kuinka tekstiä voi tuottaa sanelemalla ja miten eri tekstiformaatteja saa kuunneltavaan muotoon niin tietokoneella kuin älylaitteella.

- Pääset tarkastelemaan opetustasi erilaisen oppijan näkökulmasta ja miettimään, miten ja miksi opetuksen struktuureja pitää tehdä näkyvämmäksi.

- Saat ideoita ja välineitä siihen, kuinka jo pienillä teoilla voit tukea erilaisten oppijoiden oppimista. 

Koulutus sopii kaikille kasvatus- ja opetusalalla työskenteleville, sillä tuen keinot ja välineet ovat sovellettavissa hyvin eri tilanteisiin ja ikäryhmiin.

Kouluttajat ovat Oppimisen apuvälinekeskuksen (Erilaisten oppijoiden liitto) erityisasiantuntijoita. Kouluttajilla on pitkä kokemus eri ikäisten erilaisten oppijoiden käytännön tukemisesta ja tuen välineistä. Erilaisten oppijoiden liitto tarjoaa mm. asiantuntija- ja kokemustietoa erilaisista oppimisvaikeuksista sekä opinnoissa ja työssä selviytymisen keinoista. 

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen koordinaattori Pihla Ruusukalliolta [email protected] / p. 040 1933 156.


Materiaalit

Kaikki koulutuksen materiaalit löytyvät jälkikäteen Eeventistä tältä sivulta. Materiaalit näkyvät sivun alareunassa. Tämä edellyttää, että olit ilmoittautunut koulutukseen, ja olet kirjautuneena Eeventtiin. Käythän siis itsenäisesti ottamassa materiaalin talteen koulutuksen jälkeen.


Hintatiedot

Palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua useimpiin koulutuksiin (tarkistathan koulutuksen kuvauksesta onko osallistuminen rajattu tietyille kunnille). Tällöin organisaatioilta laskutetaan 100€/hlö/ktp. niistä koulutuksista ja tapahtumista, joihin on osallistuttu (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Tarvittaessa olethan yhteydessä palvelupäällikkö Katariina Ratiaan [email protected] / 044 431 4213.