Kolme yläkouluikäistä tyttöä opiskelevat iloisina yhdessä.
Jukka Salminen

 

Eriyttämisen tiimikoulutusprosessi yläkoulun kielten opettajille (ryhmä A)

Kokoa koulustasi/kunnastasi kahden tai useamman opettajan tiimi ja ilmoittautukaa yhdessä mukaan. Koulutus on maksuton kaikille Pirkanmaan kunnille. Ilmoittaudu 22.8. mennessä.

Monipäiväinen koulutus

Tämä koulutus on tarkoitettu tiimeille: Kokoa koulustasi/kunnastasi kahden tai useamman yläkoulussa työskentelevän kieltenopettajan tiimi ja ilmoittautukaa yhdessä mukaan. 

(Huom! Lempäälän, Valkeakosken ja Vesilahden kieltenopettajien tiimit osallistuvat ryhmään B.)

Sisältö

Koulutusprosessin aikana saadaan käytännönläheisiä ja konkreettisia vinkkejä, apuja ja työkaluja eriyttämiseen kielten tunneilla. Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia aiheita: eriyttämisen teoriaa ja taustaa, eriyttämisen osa-alueet, monialainen ja ammatillinen yhteistyö eriyttämisessä sekä käytännön haasteiden voittaminen. Koulutusprosessin sisältöä räätälöidään osallistujien tarpeen mukaisesti sähköisen ennakkokyselyn avulla.

Suoritustapa

Koulutusprosessi toteutetaan etätoteutuksena. Koulutusprosessi koostuu kolmesta aamupäivän mittaisesta koulutuksesta, joihin osallistujien toivotaan osallistuvan fyysisesti samasta tilasta muiden samasta koulusta (tai kunnasta) osallistuvien kanssa. Koulutusprosessi päättyy Tampereen ympäryskuntien inkluusion kehittämistä tukevan yhteistoiminnan jatkohankkeen päätöswebinaariin perjantaina 11.11.2022.

Osallistumislinkit koulutuskertoihin ja päätöswebinaariin lähetetään sähköpostiin viimeistään edellisenä päivänä.

Kouluttajat

Anssi Roiha (FT, KM) on eriyttämiseen erikoistunut yliopistonlehtori, erityisluokanopettaja sekä englannin aineenopettaja. Roihalla on pitkä kansainvälinen kokemus erityisopetuksesta sekä opettajankouluttamisesta.

Jerker Polso (KM, MBA) on apulaisrehtori ja erityisluokanopettaja, joka on työskennellyt opettajana ja kouluttajana kaikilla koulutusasteilla. Pisimpään hän on työskennellyt alakoulussa luokanopettajana sekä erityisopettajana. Polso on toiminut myös rehtorina sekä opettajien ja rehtoreiden täydennyskoulutustehtävissä sekä kotimaassa että ulkomailla.

Anssi Roiha ja Jerker Polso ovat tehneet yhdessä kirjan "Onnistu eriyttämisessä - Toimivan opetuksen opas" (2018).

Materiaalit

Koulutusprosessin materiaalit näkyvät koulutukseen osallistuneille tällä sivulla muutama päivä koulutuksen jälkeen. Tämä edellyttää, että olet kirjautuneena Eeventtiin.

Koulutusprosessin aikana työstetään myös kunnan koosta riippuen koulu-/kuntakohtaisia välitehtäviä, ja yhdessä kootut eriyttämisportfoliot jaetaan osallistujien kesken.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutusprosessin jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme.

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen koordinaattorilta Susanna Kettuselta (susanna.kettunen@lempaala.fi, p. 040 511 72 30).


Hintatiedot

Koulutusprosessi on osa Tampereen ympäryskuntien inkluusion kehittämistä tukevan yhteistoiminnan jatkohanketta. Tampereen ympäryskuntien inkluusion kehittämistä tukevan yhteistoiminnan jatkohanke on valtionavustushanke, jossa ovat mukana Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Valkeakoski, Vesilahti ja Ylöjärvi. Hankkeen kustannuksista ja omavastuuosuuksista on sovittu erillisellä sopimuksella. Hankekunnat saavat laskuttaa koulutuksesta aiheutuvat sijaiskulut hankkeelta.

Koulutukseen osallistuminen on maksutonta myös muiden Pirkanmaan kuntien työntekijöille, mutta sijaiskuluja ei korvata.