Kaksi nuorta opiskelee matematiikkaa saman pöydän äärellä.
Jukka Salminen

 

Eriyttämisen tiimikoulutusprosessi yläkoulun matematiikan opettajille (ryhmä B)

Kokoa koulustasi/kunnastasi kahden tai useamman opettajan tiimi ja ilmoittautukaa yhdessä mukaan. Koulutus on maksuton kaikille Pirkanmaan kunnille. Ilmoittaudu 31.8. mennessä.

Monipäiväinen koulutus

Tämä koulutus on tarkoitettu tiimeille: Kokoa koulustasi/kunnastasi kahden tai useamman yläkoulussa työskentelevän matematiikan opettajan tiimi ja ilmoittautukaa yhdessä mukaan.

(Huom! Lempäälän, Vesilahden ja Ylöjärven matematiikan opettajien tiimit osallistuvat ryhmään A.)

Sisältö

Koulutusprosessin aikana saadaan käytännönläheisiä ja konkreettisia vinkkejä, apuja ja työkaluja eriyttämiseen yläkoulun matematiikan tunneilla. Koulutuspäivien aiheina ovat:

1. Matematiikan kielellisiä haasteita

2. Toiminnallisuus ja konkretia käsitteellisen ymmärryksen tukena

3. Tukea arviointiin ja oppimisen vaikeuksiin

Suoritustapa

Koulutusprosessi toteutetaan etätoteutuksena. Koulutusprosessi koostuu kolmesta aamupäivän mittaisesta koulutuksesta, joihin osallistujien toivotaan osallistuvan fyysisesti samasta tilasta muiden samasta koulusta (tai kunnasta) osallistuvien kanssa. Jokaisella osallistujalla on kuitenkin hyvä olla oma kannettava tietokone. Koulutusprosessi päättyy Tampereen ympäryskuntien inkluusion kehittämistä tukevan yhteistoiminnan jatkohankkeen päätöswebinaariin perjantaina 11.11.2022.

Osallistumislinkit koulutuskertoihin ja päätöswebinaariin lähetetään sähköpostiin viimeistään edellisenä päivänä.

Kouluttaja

Koulutusprosessin kouluttaja toimii FT, dosentti Päivi Portaankorva-Koivisto. Päivi toimii Helsingin yliopistossa matematiikan didaktiikan yliopistonlehtorina, ja hänellä on vahvaa osaamista mm. kielentämisen ja päättöarvioinnin teemoista.

Materiaalit

Koulutusprosessin materiaalit näkyvät osallistujille tällä sivulla. Tämä edellyttää, että olet kirjautuneena Eeventtiin.

Koulutusprosessin aikana kootaan myös eriyttämisportfoliot, jotka jaetaan osallistujien kesken.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutusprosessin jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme.

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen koordinaattorilta Susanna Kettuselta (susanna.kettunen@lempaala.fi, p. 040 511 72 30).


Hintatiedot

Koulutusprosessi on osa Tampereen ympäryskuntien inkluusion kehittämistä tukevan yhteistoiminnan jatkohanketta. Tampereen ympäryskuntien inkluusion kehittämistä tukevan yhteistoiminnan jatkohanke on valtionavustushanke, jossa ovat mukana Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Valkeakoski, Vesilahti ja Ylöjärvi. Hankkeen kustannuksista ja omavastuuosuuksista on sovittu erillisellä sopimuksella. Hankekunnat saavat laskuttaa koulutuksesta aiheutuvat sijaiskulut hankkeelta.

Koulutukseen osallistuminen on maksutonta myös muiden Pirkanmaan kuntien työntekijöille, mutta sijaiskuluja ei korvata.