
Koulutuksen tavoitteena on tarjota ajankohtaista tietoa kiusaamisväkivallasta ja siihen liittyvistä sosiaalisista haasteista sekä kehittää yläkoulujen henkilöstön osaamista roolissaan kiusaamisväkivallan ennaltaehkäisijänä.
Koulutus on suunnattu yläkoulujen koko henkilöstölle.
Koulutuksen tavoite ja sisältö
Koulutuksen tavoitteena on tarjota ajankohtaista tietoa kiusaamisväkivallasta ja siihen liittyvistä sosiaalisista haasteista sekä kehittää henkilöstön osaamista roolissaan kiusaamisväkivallan ennaltaehkäisijänä.
Koulutus tarjoaa ajankohtaiseen tietoon ja empiriaan perustuvan luento-osuuden sekä yhteistä keskustelua kiusaamisväkivaltatyön asiantuntijoiden vetämänä. Koulutuksessa pohditaan yhteisten merkitysten ja kielen avulla kiusaamisväkivaltaan liittyviä sosiaalisia haasteita sekä lisätään valmiuksia ymmärtää ja kehittää kiusaamisväkivaltaan liittyvää tietoa ja taitoa.
Koulutuksen alustava ohjelma
Klo 8.30- alkaen tarjolla aamukahvi/-tee ja sämpylä
Klo 9.00–10.30 Koulutuksen avaus sekä alustus väkivallan muodoista ja kiusaamisväkivallan erityispiirteistä
Klo 10.30–10.45 Tauko
Klo 10.45–11.45 Yhteistä keskustelua erilaisin menetelmin teemoina 1) kiusaamisväkivalta sosiaalisena haasteena ja valtapelinä sekä 2) kiusaamisväkivalta mielenterveyden ja hyvinvoinnin horjuttajana
Klo 11.45–12.45 Lounas (omakustanteinen)
Klo 12.45–13.45 Yhteistä keskustelua erilaisin menetelmin teemana kiusaamisväkivalta ja aikuisen rooli suojelijana (korjaavat tilanteet, ehkäisevät tilanteet)
Klo 13.45–14.00 Kahvitauko
Klo 14.00–15.00 Kiusaamisväkivaltatyöskentelyn menetelmiä pedagogisen työn tukena, yhteenvetoa ja osallistumistodistusten jako
Kouluttajat:
Suvi Reiman, Nuorisopsykiatrian erikoislääkäri, Neuropsykiatrinen valmentaja, kiusaamisväkivaltatyön asiantuntija
Katri Pihlaja, Sosiaalialan asiantuntija, YTM, AmO, Ammatillinen opinto-ohjaaja, MTH, Frenemi ®kiusaamisväkivalta työskentelyohjelman kehittäjä, perhe- ja lähisuhdeväkivaltatyön asiantuntija
- Lisätietoja
- Materiaalit
- Hintatiedot
Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.
Koulutuksessa tarjotaan aamukahvi/ -tee ja pieni suolainen sekä iltapäiväkahvi/ -tee.
Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!
Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratialta (katariina.ratia(at)lempaala.fi / p. 044 431 4213).
Koulutuksen materiaalit löytyvät tältä sivulta muutamaa päivää koulutuksen jälkeen. Käythän siis itsenäisesti poimimassa materiaalit Eeventistä.
Osake-palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.
Muiden Pirkanmaan kuntien sekä pirkanmaalaisten yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua koulutukseen. Tällöin organisaatioita laskutetaan jälkikäteen 100€/hlö/ktp. (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Olethan tarvittaessa yhteydessä Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratiaan katariina.ratia(at)lempaala.fi / p. 044 431 4213.