Kolme henkilöä kävelee porttiholvissa. Maahan on maalattu sateenkaarimaalaus.
Kuva: Visit Tampere, Laura Vanzo

 

Koulupoissaolot – Yhteistyön avaimia etsimässä

Koulutuksessa perehdytään koulupoissaolojen taustasyiden selvittämiseen ja käydään läpi, minkälaiset asiat ovat oppilaan tukemisen kannalta olennaisia ja miksi.

Yksiosainen koulutus
Seuraavien työnantajien työntekijät voivat osallistua: Osake

Koulutus on suunnattu oppilaiden poissaoloihin liittyvien asioiden kanssa työskentelevälle perusopetuksen henkilöstölle, kuten luokanvalvojille, kuraattoreille, psykologeille, kouluyhteisöohjaajille ja erityisopettajille.

Koulutuksessa perehdytään koulupoissaolojen taustasyiden selvittämiseen ja käydään läpi, minkälaiset asiat ovat oppilaan tukemisen kannalta olennaisia ja miksi. Koulutus antaa kattavan kuvan koulupoissaolojen taustalla vaikuttavista tekijöistä. Koulutuksessa perehdytään erilaisiin koulupoissaolotyyppeihin, käydään läpi poissaoloja ylläpitäviä tekijöitä (lapsi/nuori, perhe, koulu, muu ympäristö), poissaolojen riskitekijöitä sekä poissaolojen ensimerkkejä.

Lisäksi perehdytään siihen, miten ja miksi poissaolojen tilannekartoitus tulisi tehdä. Koulutus antaa osallistujille valmiudet hyödyntää työssään taustasyiden selvittämiseen käytettäviä menetelmiä: ISAP ja SRAS-R.

Koulutuksen käyneet ymmärtävät poissaoloilmiötä pintaa syvemmältä ja osaavat tehdä poissaolotilanteessa huolellisen tilannekartoituksen. Koulutuksesta osallistujat saavat suoraan arkikäyttöön otettavia työkaluja poissaolointerventioiden suunnitteluun ja toteutukseen.

Kouluttajana toimii Niina-Kaisa Perälä, toimintaterapeutti YAMK, kehittämisen ja tiedolla johtamisen asiantuntija. Niina-Kaisalla on vuosien kokemus koulupoissaolointerventioiden toteuttamisesta sekä koulupoissaoloihin liittyvien palveluiden kehittämisestä osana sosiaali-, terveys-, ja sivistyspalveluita. Lisäksi Niina-Kaisa on ollut aktiivisesti edistämässä koulupoissaoloihin liittyvää tutkimusta Suomessa ja tehnyt kansainvälistä yhteistyötä koulupoissaoloteeman ympärillä.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratialta (katariina.ratia(at)lempaala.fi / p. 044 431 4213).


Suoritustapa

Koulutus toteutetaan verkossa, linkki toimitetaan kaikille ilmoittautuneille.


Materiaalit

Koulutuksen materiaalit löytyvät tältä sivulta muutamaa päivää koulutuksen jälkeen. Käythän siis itsenäisesti poimimassa materiaalit talteen.


Hintatiedot

Koulutus tuotetaan osana OKM-rahoitteista Sitouttavan kouluyhteisötyön hanketta, ja on osallistujille ja organisaatioille maksuton. Osake ei maksa osallistujien sijaiskuluja.