Vaaleatukkainen henkilö seisoo fläppitaulun edessä näyttäen post-it lappuja
Kuva: Visit Tampere, Mirella Mellonmaa

 

Laadukkaan varhaiskasvatuksen ja kolmitasoisen tuen johtaminen

Koulutusprosessi on osa Tampereen kaupunkiseudun varhaiskasvatuksen tuen ja inkluusion kehittämishanketta.

Monipäiväinen koulutus

Koulutus on suunnattu erityisesti hankekuntien yksityisten varhaiskasvatusyksiköiden johtajille, mutta osallistujat myös kunnallisista varhaiskasvatusyksiköstä ja muualta Pirkanmaalta ovat lämpimästi tervetulleita mukaan.

Sisältö

Koulutusprosessi vahvistaa varhaiskasvatusyksiköiden peruspedagogiikan johtamista sekä lisää päiväkotien johtajien ymmärrystä ja tietoa kolmiportaisesta tuesta ja sen johtamisesta. Koulutuksen aikana käydään läpi teeman kannalta olennaisia teoreettisia taustoja, malleja ja viitekehyksiä. 

23.5. klo 16-19 Koulutusprosessin ja sen tavoitteiden esittely sekä varhaiskasvatuksen tuen uudistus lain ja varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden mukaan. Lisäksi kartoitetaan yksiköiden nykytila: mikä on jo uudistuksen mukaista ja mitä kehitetään sekä käynnistetään oman yksikön kehittämisprosessi tavoitteiden suuntaisesti.

8.9. klo 16-19 Peruspedagogiikan ja erityisesti yleisen tuen vahvistaminen, varhaiskasvatuksen tuen käytäntöjen edistäminen sekä tuen eri tasojen käytänteistä sopiminen ja niiden johtaminen.

25.10. klo 16-19 Varhaiskasvatuksen tuen johtaminen yksilö-, tiimi-, yhteisö- ja verkostotasoilla.

Kouluttajat

Koulutusprosessista vastaa Koulutusjohtamisen instituutin yliopistonopettaja KT Merja Hautakangas: Hautakankaalla on yli 17 vuoden kokemus varhaiskasvatuksen johtajana ja kehittäjänä. 

Kouluttajina kokonaisuudessa toimivat myös Hanna-Kaisa Pekkarinen ja Koulutusjohtamisen instituutin esimies Mikael Risku: Pekkarisella on 14 vuoden kokemussivistysjohtajana, sisältäen noin 10 vuoden ajan myös varhaiskasvatuspalvelut. Pekkarisella on myös pitkä tausta viestinnän kouluttajana ja täydennyskoulutuksen parista. Koulutusjohtamisen instituutilla hän vastaa jatkuvan oppimisen koulutuksista. Risku on ollut Instituutissa mukana sen alusta, vuodesta 1996, lähtien eri rooleissa. Hän on johtanut Instituuttia vuodesta 2013 lähtien. Tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen alueilla Risku on erityisesti paneutunut kasvatus- ja koulutusalan politiikan ja johtamisen kysymyksiin.

Materiaalit

Koulutuskertojen materiaalit näkyvät koulutukseen osallistuneille tällä sivulla aina muutama päivä koulutuspäivien jälkeen. Tämä edellyttää, että olet kirjautuneena Eeventtiin.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutusprosessin jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme.

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen koordinaattorilta Susanna Kettuselta (susanna.kettunen@lempaala.fi, p. 040 511 72 30).


Suoritustapa

Etätoteutus Zoomin kautta. Koulutuskerrat myös nauhoitetaan, ja tallenteet ovat katsottavissa kaksi viikkoa koulutuskertojen jälkeen.


Hintatiedot

Koulutukseen osallistuminen on maksutonta.

Tampereen kaupunkiseudun varhaiskasvatuksen tuen ja inkluusion kehittämishanke on valtionavustushanke, jossa ovat mukana Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi. Hankkeen kustannuksista ja omavastuuosuuksista on sovittu erillisellä sopimuksella.