Tyttö seisoo auringonkukkapellolla keltaisessa takissa
Kuva: Visit Tampere, Laura Vanzo

 

Miten kehittää lasten itsesäätelytaitoja koulussa?

Itsesäätelyn taito on yksi tärkeimmistä taidoistamme, jolla on suuri vaikutus kouluvalmiuteen sekä opinnoissa pärjäämiseen. Samaan aikaan itsesäätelyn haasteet ovat koulun arjessa yksi eniten kuormittavista tekijöistä.

Yksiosainen koulutus

Koulutus on suunnattu perusopetuksen alakoulujen henkilöstölle, kuten esi- ja luokanopettajat, ap-ip -ohjaajat, koulunkäynninohjaajat ja koulunuorisotyöntekijät.

Mitä itsesäätely on? Millaisia ovat itsesäätelyn haasteet? Miten lasten itsesäätelyn taitoja voidaan kehittää?

Itsesäätelyn taito on yksi tärkeimmistä taidoistamme. Itsesäätelyn ennustearvon on osoitettu olevan suurempi kuin älykkyyden tai sosioekonomisen taustan liittyen esimerkiksi terveellisiin elämäntapoihin, kouluvalmiuteen sekä pärjäämiseen opinnoissa ja työelämässä. Samaan aikaan itsesäätelyn haasteet ovat yksi ehkä eniten kuormittavista asioista lasten kanssa työskentelevien arjessa.

Lasten kanssa työskentely on varsinainen aikuisten itsesäätelytaitojen korkeakoulu, sillä lasten vielä säätämättömät tunnereaktiot ja käyttäytyminen haastavat aikuista päivittäin. Näissä hetkissä aikuisen on tärkeää olla tietoinen omista tunteistaan ja reaktioistaan voidakseen tukea lasta parhaalla mahdollisella tavalla. Mitä lapsi herättää minussa ja miksi? Millaisia taitoja tarvitsen ammattikasvattajan roolissa?

Näihin kysymyksiin ja moneen muuhun etsitään vastauksia luennolla ”Miten kehittää lasten itsesäätelytaitoja koulussa?” Tervetuloa mukaan oppimaan lapsen itsesäätelystä ja tutkimaan omia itsesäätelyn taitoja!

Koulutuspäivän ohjelma:

Koulutuksen avaus klo 9

Tietoa itsesäätelytaidoista: aikuinen lapsen kanssasäätelijänä 

Aamun kahvitauko klo 10.15-10.30 

Tunteet ja ajatukset 

Lounas klo 12.00-13.00

Käyttäytyminen

Iltapäivän kahvitauko klo 14.30-14.45

Pysähtyminen omien itsesäätelytaitojen äärellä

Koulutuksen päätös klo 16

Kouluttajana toimii Lasten ja nuorten psykoterapeutti, KM, erityisopettaja ja neuropsykiatrinen valmentaja Maria Matilainen. Marialla on vuosien kokemus erityislasten kanssa työskentelystä erityisopetuksessa ja lasten psykoterapiavastaanotolla. Maria on kirjoittanut kollegansa Marjukka Puustisen kanssa kirjan ”Maltti ja Sinni - harjoitteita itsesäätelytaitojen kehittämiseen” (PS-kustannus 2021).

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratialta  (katariina.ratia(at)lempaala.fi / p. 044 431 4213).


Materiaalit

Kaikki koulutuksen materiaalit löytyvät jälkikäteen Eeventistä tältä sivulta. Materiaalit näkyvät sivun alareunassa. Tämä edellyttää, että olit ilmoittautunut koulutukseen, ja olet kirjautuneena Eeventtiin. Käythän siis itsenäisesti ottamassa materiaalin talteen koulutuksen jälkeen.


Hintatiedot

Osake-palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä pirkanmaalaisten yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua useimpiin koulutuksiin. Tällöin organisaatioita laskutetaan jälkikäteen 100€/hlö/ktp. (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Olethan tarvittaessa yhteydessä Osakkeen palvelupäällikköön katariina.ratia(at)lempaala.fi .