Kaksi aikuista asettelee post-it lappuja seinällä oleville fläppipapereille
Kuva: Visit Tampere, Mirella Mellonmaa

 

Ohjelmoinnillisen ajattelun ja ohjelmoinnin perusteet aineenopettajille

Koulutuksen tavoitteena on innostaa ja rohkaista osallistujia hyödyntämään ohjelmointia ja ohjelmoinnillisen ajattelun menetelmiä omassa työssään.

Yksipäiväinen koulutus

Koulutus on suunnattu perusopetuksen kaikkien aineiden aineenopettajille, jotka haluavat lisätä omaan opetukseensa ohjelmoinnillista ajattelua kehittäviä harjoituksia ja ohjelmoinnin harjoituksia. Koulutus on suunnattu myös rehtoreille. Koulutus sopii erityisesti osallistujille, joilla on vähän tai ei yhtään kokemusta näiden asioiden opettamisesta.

Koulutus lähestyy ohjelmoinnillista ajattelua ja ohjelmointia kahdesta näkökulmasta: Miten lisätä oppilaan ymmärrystä ohjelmoinnin ja ajattelukykyjen merkityksestä nyky-yhteiskunnassa, ja miten opettaa ohjelmoinnin ja ohjelmoinnillisen ajattelun taitoja osana eri oppiaineiden opetusta.

Koulutuksen aikana osallistujat pääsevät kokeilemaan erilaisia harjoituksia ja laitteita sekä kehittämään omia taitojaan aiheeseen liittyen. Osallistujille esitellään käytännössä toteutettuja projekteja eri oppiaineisiin liittyen. Osa esitellyistä toteutuksista sopii nopeasti toteutettavaksi pienillä resursseilla ja osa vaatii useamman oppitunnin käyttämisen.

Koulutuksen runko muodostuu Uudet lukutaidot -kehittämisohjelmassa tehtyihin hyvän ohjelmointiosaamisen kuvauksien ympärille. Esitellyt tehtävät tukevat tämän osaamistason saavuttamista, koulutuksen aikana myös esitellään kyseiset osaamiskuvaukset tarkemmin. Koulutuksessa jaetaan Uuden lukutaidot -hankkeen tukimateriaaleja.

Kouluttajana toimii Jukka Lehtoranta, tietotekniikan aineenopettaja ja valtakunnallisen Uudet lukutaidot -kehittämisohjelman työryhmien jäsen.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksessa tarjotaan aamukahvi/ -tee ja pieni suolainen sekä iltapäiväkahvi/ -tee. Lounas on omakustanteinen.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäälliköltä Katariina Ratialta (katariina.ratia(at)lempaala.fi / 044 4314213).


Materiaalit

Koulutuksessa jaetaan Uuden lukutaidot -hankkeen tukimateriaaleja.


Hintatiedot

Osake-palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä pirkanmaalaisten yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua koulutukseen. Tällöin organisaatioita laskutetaan jälkikäteen 100€/hlö/ktp. (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Olethan tarvittaessa yhteydessä Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratiaan katariina.ratia(at)lempaala.fi / p. 044 431 4213.