Kaksi henkilöä seisoo fläppitaulun ääressä
Kuva: Visit Tampere, Mirella Mellonmaa

 

Orientoiva verkkoluento: Kasvu- ja oppimisyhteisön hyvinvointijohtaminen tietoperusteisesti

Verkkoluennolla tarkastellaan kasvu- ja oppimisyhteisön tietoperusteisen hyvinvointijohtamisen periaatteita. Teemoina ovat tiedolla johtaminen muuttavassa toimintaympäristössä sekä työhyvinvoinnin ja työkyvyn strateginen johtaminen.

Yksiosainen koulutus

Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen johtotehtävissä toimiville.

Tällä 1,5h verkkoluennolla tarkastellaan kasvu- ja oppimisyhteisön tietoperusteisen hyvinvointijohtamisen periaatteita. Luennon teemoja ovat tiedolla johtaminen muuttavassa toimintaympäristössä sekä työhyvinvoinnin ja työkyvyn strateginen johtaminen ja kehittäminen. 

Työhyvinvointi kannattaa ottaa strategisen johtamisen kohteeksi kasvu- ja oppimisyhteisössä. Hyvinvoivassa työyhteisössä tutkimusten mukaan:

-Osaavien ammattilaisten rekrytoiminen helpottuu – vetovoima.

-Henkilöstön vaihtuvuus vähenee – pitovoima.

-Oppimistulokset ovat parempia.

-Toiminnan tuottavuus ja laatu ovat korkeampia, kun esim. sairauspoissaolot vähentyvät ja yhteistyö paranee.

Verkkoluennon kouluttajana toimii projektipäällikkö Riitta-Liisa Larjovuori, työhyvinvoinnin tutkimusryhmä, Tampereen yliopisto.

Verkkoluento pohjustaa maalis-huhtikuussa 2023 toteutettavia koulutuskokonaisuuksia tietoperustaisesta työkyky- ja hyvinvointijohtamisesta. Koulutuskokonaisuuksia tullaan toteuttamaan kaksi, varhaiskasvatuksen johdolle omansa ja perusopetuksen/lukiokoulutuksen johdolle omansa. 

Orientoivalle luennolle osallistuessaan ei sitoudu mukaan koulutuskokonaisuuteen, mutta se toimii avauksena ja pintaraapaisuna teemaan, ja voit sen jälkeen päättää osallistutko varsinaiseen koulutukseen. 

Varsinaisessa koulutuskokonaisuudessa saat sekä tuoretta tutkimustietoa että käytännönläheisiä välineitä hyvinvoinnin tietoperustaiseen johtamiseen omassa työyhteisössäsi. Koulutus on räätälöity kasvatus- ja opetusalan organisaatioihin ja siinä pureudutaan toimialan olennaisiin työhyvinvointikysymyksiin. Koulutuksessa käsitellään ja tuetaan myös johtajan omia resursseja ja hyvinvointia.

Löydät varhaiskasvatuksen koulutuksen tästä linkistä.

Löydät perusopetuksen/lukiokoulutuksen koulutuksen tästä linkistä.

Koulutukset ovat OPH:n rahoittamaa henkilöstön täydennyskoulutusta, ja osallistujille ja organisaatioille maksuttomia. Koulutukset tuotetaan Tampereen kesäyliopiston ja Tampereen seudun Osakkeen yhteistyössä.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratialta (katariina.ratia(at)lempaala.fi / p. 044 431 4213) tai Kesäyliopiston projektipäällikkö Mikko Mattilalta (mikko.mattila(at)tampereenkesayliopisto.fi / p. 050 4433 878).


Materiaalit

Kaikki koulutuksen materiaalit löytyvät jälkikäteen Eeventistä tältä sivulta. Materiaalit näkyvät sivun alareunassa. Tämä edellyttää, että olit ilmoittautunut koulutukseen, ja olet kirjautuneena Eeventtiin. Käythän siis itsenäisesti ottamassa materiaalin talteen koulutuksen jälkeen.


Hintatiedot

Koulutus on OPH:n rahoittamaan kasvatus- ja opetusalan henkilöstön täydennyskoulutusta, ja osallistujille ja organisaatioille maksuton.