Maarit Pedak pressikuva
Kuva: Pirjo Rönkkö

 

PedaBoss: Organisaatioviestinnän keinot tukea tasapainoista näkemystä organisaation toiminnasta

PedaBoss -aamussa tutustumme organisaatioviestinnän mahdollisuuksiin tukea tasapainoista näkemystä organisaation toiminnasta.

Yksiosainen koulutus

PedaBoss -aamut on suunnattu johto-, esimies- ja tiiminvetotehtävissä toimiville kasvatus- ja opetusalalla.

Julkinen keskustelu kasvatus- ja opetusalan työstä on viime kuukausina ollut sävyltään melko negatiivista, joten päätimme laajentaa 1.2.2023 PedaBoss -aamun teemaa informaatiovaikuttamisesta laajemmin myös organisaatioviestinnän keinoihin tukea tasapainoisempaa näkemystä organisaation toiminnasta. Viestinnän avulla voidaan ennaltaehkäistä sitä pelkoa ja pöyristymistä jonka negatiivinen viestintä voi aiheuttaa organisaation tärkeiden sidosryhmien piirissä.

PedaBoss -aamun tavoitteena on tarjota osaamista ja konkreettisia keinoja organisaation, esihenkilöiden ja työyhteisön viestintään. Viestinnän keinoilla voidaan tukea myös työnantajamielikuvaa, helpottaa organisaation veto- ja pitovoimaa sekä tukea nuorten halua ylipäänsä kouluttautua kasvatus- ja opetusalalle, jotta osaavan henkilöstön riittävyys on turvatumpaa jatkossakin. Aamun teemoina käsittelemme mm. kriisiviestinnän keinoja negatiivisen julkisen keskustelun olosuhteissa sekä toimintaohjeita viestinnän kriisiytyessä.

PedaBoss-aamussa mukana kouluttamassa ja keskustelemassa on VTT, KTM Maarit Pedak. Pedak on organisaatioviestinnän asiantuntija, joka toimii Helsingin yliopistossa organisaatioviestinnän tutkijana sekä alan kouluttajana ja valmentajana. Hänen väitöstutkimuksensa 2018 käsitteli opetustiloihin kohdistunutta iskua Jokelassa ja Kauhajoella oppilaitosten johdon ja eri turvallisuustoimijoiden näkökulmasta.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratialta (katariina.ratia(at)lempaala.fi / p. 044 431 4213).


Materiaalit

Kaikki koulutuksen materiaalit löytyvät jälkikäteen Eeventistä tältä sivulta. Materiaalit näkyvät sivun alareunassa. Tämä edellyttää, että olit ilmoittautunut koulutukseen, ja olet kirjautuneena Eeventtiin. Käythän siis itsenäisesti ottamassa materiaalin talteen koulutuksen jälkeen.


Hintatiedot

Palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua useimpiin koulutuksiin (tarkistathan koulutuksen kuvauksesta onko osallistuminen rajattu tietyille kunnille). Tällöin organisaatioita laskutetaan laskennallinen 100€/hlö/ktp. niistä koulutuksista ja tapahtumista, joihin on osallistuttu (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Osake laskuttaa koulutuksista kaksi kertaa vuodessa. Mukaan voivat tulla uudet pirkanmaalaiset varhaiskasvatuksen ja/tai koulutuksen järjestäjät, kun asiasta sovitaan Osakkeen kanssa. Olethan tällöin yhteydessä palvelupäällikköön [email protected] .