Kolme henkilöä kävelee porttiholvissa. Maahan on maalattu sateenkaarimaalaus.
Kuva: Visit Tampere, Laura Vanzo

 

Poissaolot lasten ja nuorten hyvinvoinnin indikaattorina

Koulutuksessa perehdytään siihen, mitä koulupoissaolot kertovat lasten ja nuorten hyvinvoinnista. Koulutuksen painopiste on tiedolla johtamisen näkökulma.

Yksiosainen koulutus

Koulutus on suunnattu johtamis- ja kehittämistyötä tekeville (kuten sivistysjohtajat, opetuspäälliköt, suunnittelijat, rehtorit).

Koulupoissaolot ovat olemassa oleva ilmiö, jonka kanssa kouluissa tehdään työtä päivittäin. Poissaoloihin puuttuminen ei tuota riittävää tulosta, vaan niitätulisi pystyä taittamaan olemassa olevaa ilmiötä ennakoiden. Tällöin erityisesti tiedolla johtaminen on merkittävässä roolissa.

Koulutuksessa perehdytään siihen, mitä koulupoissaolot kertovat lasten ja nuorten hyvinvoinnista. Lisäksi pohditaan sitä, miten voisimme hyödyntää poissaoloista jo olemassa olevaa tietoa lasten kouluun kiinnittymisen tukemisessa. 

Koulutuksen tavoitteena on tarjota ajatuksia siitä, miten tieto voi auttaa meitä kohti vaikuttavampaa poissaolojen ehkäisyä sekä tarjota osallistavasti ja käytännönläheisesti työkaluja arkeen. Osallistujat saavat koulutuksesta arkikäyttöön otettavia työkaluja poissaolointerventioiden suunnitteluun ja toteutukseen.

Kouluttajana toimii Niina-Kaisa Perälä, toimintaterapeutti YAMK, kehittämisen ja tiedolla johtamisen asiantuntija. Niina-Kaisalla on vuosien kokemus koulupoissaolointerventioiden toteuttamisesta sekä koulupoissaoloihin liittyvien palveluiden kehittämisestä osana sosiaali-, terveys-, ja sivistyspalveluita. Lisäksi Niina-Kaisa on ollut aktiivisesti edistämässä koulupoissaoloihin liittyvää tutkimusta Suomessa ja tehnyt kansainvälistä yhteistyötä kuolupoissaoloteeman ympärillä.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratialta (katariina.ratia(at)lempaala.fi / p. 044 431 4213).


Suoritustapa

Koulutus toteutetaan verkossa, linkki toimitetaan kaikille ilmoittautuneille.


Materiaalit

Koulutuksen materiaalit löytyvät tältä sivulta muutamaa päivää koulutuksen jälkeen. Käythän siis itsenäisesti poimimassa materiaalit talteen.


Hintatiedot

Koulutus tuotetaan osana OKM-rahoitteista Sitouttavan kouluyhteisötyön hanketta, ja on osallistujille ja organisaatioille maksuton. Osake ei maksa osallistujien sijaiskuluja.