Tyttö ja aikuinen pelaavat ulkona ristinollaa maalatuilla kivillä
Kuva: Visit Tampere, Laura Vanzo

 

Varhaiskasvatuksen erityisopettajien työnkuvan tarkastelu ja uudistaminen

Tämä koulutusprosessi on osa Tampereen kaupunkiseudun varhaiskasvatuksen tuen ja inkluusion kehittämishanketta, jonka yksi päätavoitteista on tarkastella ja uudistaa varhaiskasvatuksen erityisopettajien työnkuvaa Tampereella.

Moniosainen koulutus

Koulutukseen osallistujat nimetään erikseen. Ilmoittaudu vain, jos olet saanut hankekoordinaattori Irene Haroselta ohjeen ilmoittautua mukaan.

Sisältö

Sparrausprosessi koostuu neljästä työpajapäivästä (ma 21.2., ma 21.3., pe 29.4. ja ke 18.5.). Helmikuun työpaja pidetään etätoteutuksena, ja osallistujat saavat osallistumislinkin sähköpostiinsa viimeistään edellisenä päivänä.

Prosessissa lähdetään työstämään seuraavia asioita: minä itse, työyhteisö, johtaminen, rakenteet

Työpaja 1: Nykytilan läpikäynti ja tunnistetut muutostarpeet. Minä itse aktiivisena toimijana.

Työpaja 2: Työyhteisön merkitys ja rooli vaativassa asiantuntijatyössä. Yhteisöohjautuvuuden ulottuvuus.

Työpaja 3: Millainen johtaminen tukee VEO:n työtä?

Työpaja 4: Millaiset rakenteet ja toimintatavat tukevat erityisopetuksen tehtävää varhaiskasvatuksessa?

Prosessi sisältää erilaisten työmallien suunnittelua ja kehittämistä. Lisäksi työstetään johtamiseen ja lähijohtamiseen liittyviä tarpeita, asiantuntijana toimimista ja yhteisössä työskentelyä, osaamisen jakamista sekä erilaisten roolien läpikäymistä. Muutoksen toteuttamiseen tarvitaan vahvaa johdon tukea sekä käytännön keinot operatiivisen tekemisen tasolla. Nämä huomioidaan tavassa työskennellä prosessin aikana. Sparrausprosessissa jatkuvaa muutosprosessin työstämistä pidetään yllä antamalla välitehtäviä prosessin aikana.

Kouluttaja

Sparrausprosessia vetää psykologiaan, erityispedagogiikkaan, julkishallintoon ja johtamiseen perehtynyt KM Tanja Peltovuoma (Valmennustalo Wimmaa Oy).

Materiaalit

Koulutuspäivien materiaalit näkyvät koulutukseen osallistuneille tällä sivulla aina muutama päivä koulutuspäivien jälkeen. Tämä edellyttää, että olet kirjautuneena Eeventtiin.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksissa tarjotaan pääsääntöisesti aamukahvi/-tee ja pieni suolainen sekä iltapäiväkahvi/-tee. Lounaat ovat omakustanteisia.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme.

Kehittämisprosessin sisällöllisissä asioissa voit olla yhteydessä VINK-hankekoordinaattori Irene Haroseen ([email protected], p. 041 730 0641). Koulutuksen käytännön järjestelyihin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Osakkeen koordinaattoriin Susanna Kettuseen ([email protected], p. 040 511 72 30).


Hintatiedot

Tampereen kaupunkiseudun varhaiskasvatuksen tuen ja inkluusion kehittämishanke on valtionavustushanke, jossa ovat mukana Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi. Hankkeen kustannuksista ja omavastuuosuuksista on sovittu erillisellä sopimuksella. Hankkeeseen osallistuvat kunnat voivat nimetä hankkeen koulutuksiin erikseen sovitun määrän henkilöitä ilman erillistä maksua. Kunnat saavat myös laskuttaa koulutuksesta aiheutuvat sijaiskulut hankkeesta.