Helmitaulu
Kuva: Freepik

 

Arviointikriteerit käyttöön alakouluissa

Koulutuksen tavoitteena on syventää perusopetuksen arviointiosaamista kriteeriperustaisen arvioinnin osalta. Koulutuksessa keskitytään tietoihin ja taitoihin, joita opettaja tarvitsee käytännön arviointityössään.

Yksiosainen koulutus

Koulutus on suunnattu alakoulujen rehtoreille ja opettajille. 

Koulutuksen tavoitteena on syventää perusopetuksen arviointiosaamista kriteeriperustaisen arvioinnin osalta. Koulutuksessa keskitytään tietoihin ja taitoihin, joita opettaja tarvitsee käytännön arviointityössään.

Alakoulun opettajille ja rehtoreille suunnatussa koulutuksessa keskitytään ymmärtämään ja hyödyntämään käytännön arviointityön näkökulmasta:

- Perusopetuksen opetussuunnitelmien perusteita (2014)

- Perusteiden uusitettua arviointilukua 6 (2020) sekä

- 6.vuosiluokan arviointikriteereitä (2023) ja arvosanakuvauksia 6. vuosiluokan päättyessä.

Webinaarimuotoisessa koulutuksessa aihetta käsitellään luento-osuuksien, käytännön esimerkkien ja osallistujien kysymysten kautta.

.

Kouluttajina toimivat

Apulaisprofessori, KT, FL Najat Ouakrim-Soivio Jyväskylän yliopistosta. Najatilla on laaja kokemus yleissivistävän koulutuksen asiantuntijatehtävistä OPH:ssa ja OKM:ssä. mm. arviointikriteerityöryhmässä. Hän on toiminut myös perusopetuksessa ja lukiokoulutuksessa rehtorina sekä historian ja yhteiskuntaopin opettajana.

Tutkijatohtori, KT Päivi Nilivaara Tampereen yliopistosta. Päivi on taustaltaan luokanopettaja ja rehtori. Hän on perehtynyt erityisesti formatiiviseen ja laaja-alaisen osaamisen arviointiin ja työskennellyt myös OPH:ssa arviointitiimissä.

.

Koulutus tallennetaan. Tallenteen saat käyttöösi noin viikko koulutuksen jälkeen, kun se on tekstitetty.

Mikäli et pääse mukaan varsinaiseen koulutuspäivään 31.10.2024, ilmoittaudu tästä saadaksesi tallenteen.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratialta (katariina.ratia(at)tampere.fi / p. 044 431 4213).


Suoritustapa

Koulutus toteutetaan verkossa. Koulutus tallennetaan, kaikki osallistuneet saavat tallenteen käyttöönsä.


Materiaalit

Koulutuksen materiaalit löytyvät jälkikäteen tältä sivulta. Materiaalit näkyvät sivun alareunassa. Tämä edellyttää, että olit ilmoittautunut koulutukseen, ja olet kirjautuneena Eeventtiin. Käythän siis itsenäisesti ottamassa materiaalin talteen koulutuksen jälkeen.


Hintatiedot

Osake-palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä pirkanmaalaisten yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua koulutukseen. Tällöin organisaatioita laskutetaan jälkikäteen 100€/hlö/ktp. (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Olethan tarvittaessa yhteydessä Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratiaan katariina.ratia(at)tampere.fi / p. 044 431 4213.