AVEKKI -koulutuksessa keskeisimpiä painopistealueita on aggression ennakoinnin ja tilanteissa tarvittavien vuorovaikutustaitojen osaaminen.
Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksen henkilöstölle.
AVEKKI tulee sanoista
Aggressio, Vuorovaikutus, Ennaltaehkäisy ja hallinta, Koulutus, Kehittäminen, Integrointi
AVEKKI -koulutuksessa keskeisimpiä painopistealueita on aggression ennakoinnin ja tilanteissa tarvittavien vuorovaikutustaitojen osaaminen. AVEKKI –toimintatapamalli on prosessi, ammatillisten toimintojen sarja alkaen ennakoinnista edeten hallinnan kautta jälkiselvittelyyn ja siitä oppimiseen. Tilanteiden ennakointi perustuu työntekijän aktiiviseen läsnäoloon ja ympäristön havainnointiin.
Koulutuksen jälkeen osallistuja:
- tietää Avekki -toimintatapamallin keskeiset toimintaperiaatteet
- oppii havaitsemaan lapsen tunnetilassa tapahtuvia muutoksia ja omaa käyttäytymistään ja siten ennakoimaan uhka- ja väkivaltatilanteita
- kiinnostuu ja innostuu pohtimaan omaa toimintaa eriasteisissa uhkaavissa tilanteissa
- tutustuu Avekki –toimintatapamallissa kehitettyyn Väkivaltatilanteiden luokitukseen ja saa valmiuksia käyttää sitä apuvälineenä lapsen eriasteisissa ongelmatilanteissa
Koulutuksen sisältö:
Teoria
- AVEKKI –toimintatapamallin lähtökohdat
- Yhteisöllisyys AVEKKIssa
- Aggressiota virittävät tekijät
- Ennakoinnin tasot
- Poikkeustilanteet
- Fyysisen rajoittamisen riskit
- Väkivaltatilanteiden luokittelu (vihreä, keltainen ja punainen luokka)
Käytännön harjoitteet
- Uhkaavan henkilön kohtaaminen, keskusteluasento sanallinen rauhoittelu
- Uhkaavan henkilön lähestyminen ja peruskuljetusote (eteen)
- Istuallaan rajoittaminen
- Pienen lapsen yksin rauhoittaminen sylissä
Kouluttajina toimivat sh, TtT, AVEKKI-kouluttaja Kirsi Kauppila ja sh, AVEKKI-kouluttaja Pirjo Sirén.
- Lisätietoja
- Suoritustapa
- Materiaalit
- Hintatiedot
Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.
Koulutuksessa tarjotaan aamukahvi/ -tee ja pieni suolainen sekä iltapäiväkahvi/ -tee.
Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!
Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratialta (katariina.ratia(at)tampere.fi / p. 044 431 4213).
Lähikoulutus.
Koulutuksessa saa materiaalivinkkejä. Mahdolliset materiaalit saatavilla tältä sivulta koulutuksen jälkeen.
Osake-palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.
Muiden Pirkanmaan kuntien sekä pirkanmaalaisten yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua koulutukseen. Tällöin organisaatioita laskutetaan jälkikäteen 100€/hlö/ktp. (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Olethan tarvittaessa yhteydessä Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratiaan katariina.ratia(at)tampere.fi / p. 044 431 4213.