Tyttö heittää lunta ilmaan talvimaisemassa
Kuva: Visit Tampere, Laura Vanzo

 

Huh, tunteita! Miten lasten tunnetaitoja ja itsesäätelyä voi tukea?

Koulutuspäivän tavoitteena on antaa osallistujalle konkreettisia keinoja tukea lasta tunnetaidoissa ryhmätilanteissa ja kohdata hankalia tunnetilanteita myönteisin keinoin.

Yksiosainen koulutus

Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksen ja alakoulujen hoitajille ja ohjaajille (kuten lastenhoitajille, koulunkäynninohjaajille ja ap-ip -toiminnan ohjaajille).

Huh tunteita! Niitä lapsiryhmissä riittää - pettymyksistä malttamattomaan innostukseen. Omaa reagointiaan tunnetilanteissa lapsi oppii pikkuhiljaa säätelemään mallin, toiston ja tuen avulla – niin arkisissa tilanteissa kuin ohjatuissa tunnetaitohetkissä. 

Miten lapsen itsesäätely kehittyy ja millaiset tekijät siihen vaikuttavat? Entä miten tunnetaitoja voidaan tukea luokkatyöskentelyssä, lapsiryhmissä ja ohjaajan työssä? Mitä tutkimukset kertovat mm. hankalista tunteista ja niiden kohtaamisesta?

Koulutuspäivän tavoitteena on antaa osallistujalle konkreettisia keinoja tukea lasta tunnetaidoissa ryhmätilanteissa ja kohdata hankalia tunnetilanteita myönteisin keinoin. Saat tukea myös omiin tunteisiisi haastavissa tilanteissa. Päivän jälkeen ymmärrät, mitä tunnetilanteissa oikein tapahtuu ja miten voit itse toimia tunnetilanteissa lasta ja itseäsi tukien.

Päivä on kokemuksellinen ja sisältää teoria- ja kokemustiedon lisäksi myös keskustelua.

Päivän teemat:

• Tuntevat aivot – mitä tunnekuohutilanteessa tapahtuu?

• Lapsen itsesäätelyn kehittyminen edellyttää emotionaalisen turvan kokemusta

• Miten tunnetaitoja voi lapsiryhmässä tukea?

• Kokemuksia arjesta tunnetaitojen äärellä

• Mitä tunnetaitojen tukemisella voidaan saavuttaa?

• Käyttäytymisen takana olevien tunteiden ja tarpeiden ymmärtäminen

• Konkreettisia harjoitteita, joita voit viedä suoraan omaan ryhmääsi

Kouluttajina toimivat:

Jonna Ropponen, VEO, lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja. Jonna tuo koulutukseen kokemuksia erityisesti nepsy-piirteisten lasten tukemisesta ja heidän kanssaan toimivista keinoista.

Heidi Hietikko, luokanopettaja, lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja. Heidillä on pitkä kokemus tunnetaitojen tukemisesta alakoulussa.

Kouluttajat: Tunne ja Taida Oy Suomen Tunnetaitokoulutus.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!


Materiaalit

Koulutuksen materiaalit löytyvät tältä sivulta muutamaa päivää koulutuksen jälkeen. Käythän siis itsenäisesti poimimassa materiaalit Eeventistä.


Hintatiedot

Osake-palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä pirkanmaalaisten yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua useimpiin koulutuksiin. Tällöin organisaatioita laskutetaan jälkikäteen 100€/hlö/ktp. (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Olethan tarvittaessa yhteydessä Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratiaan katariina.ratia(at)tampere.fi / p. 044 431 4213.