Oppilaita istuskelemassa koulun aulassa rappusilla sekä tuoleilla pöytien ääressä
Kuva: Jukka Salminen

 

Intoa ja motivaatiota opiskeluun

Koulutuksessa perehdytään motivaatioon sekä keinoihin tukea oppilaiden ja opiskelijoiden motivaatiota ja opiskeluinnostusta.

Yksiosainen koulutus

Koulutus on suunnattu perusopetuksen ja lukioiden henkilöstölle.

Koulutuksessa perehdytään motivaatioon sekä keinoihin tukea oppilaiden ja opiskelijoiden motivaatiota ja opiskeluinnostusta. Koulutus vahvistaa osallistujien ammatillista osaamista motivaation ymmärtämisestä sekä auttaa löytämään keinoja oppilaiden ja opiskelijoiden motivaation tukemiseen.

Koulutukseen sisältyy yksi lähikoulutuspäivä sekä soveltava tehtävä teemaan liittyen.

Koulutuksen sisältöjä ovat:

- Miten motivaatio, kiinnostus sekä hyvinvointi linkittyvät toisiinsa?

- Miksi ja mistä motivoidumme?

- Kiinnostuksen merkitys opiskelussa ja oppimisessa

- Kiinnostuksen tukemisen keinoja – oppilaan ja opettajan mahdollisuudet

- Keinoja motivaation omaehtoiseen tukemiseen (motivaation itsesäätelystrategiat)

- Kiinnostusta tukeva oppimisilmapiiri

- Opettajien oman motivaation tukeminen: Mikä tukee omaa ammatillisuutta ja kiinnostusta työhön? Mitä tehdä, jos into on hukassa? Mikä tukee omaa ammatillista hyvinvointia?

Kouluttajana toimii Heidi Lammassaari, tohtorikoulutettava, kasvatuspsykologia, KM, LO Helsingin yliopisto.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksessa tarjotaan aamukahvi/ -tee ja pieni suolainen sekä iltapäiväkahvi/ -tee.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratialta (katariina.ratia(at)tampere.fi / p. 044 431 4213).


Suoritustapa

Koulutukseen sisältyy yksi lähikoulutuspäivä sekä soveltava tehtävä teemaan liittyen. 


Materiaalit

Koulutuksen materiaalit löytyvät jälkikäteen tältä sivulta. Materiaalit näkyvät sivun alareunassa. Tämä edellyttää, että olit ilmoittautunut koulutukseen, ja olet kirjautuneena Eeventtiin. Käythän siis itsenäisesti ottamassa materiaalin talteen koulutuksen jälkeen.


Hintatiedot

Osake-palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä pirkanmaalaisten yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua koulutukseen. Tällöin organisaatioita laskutetaan jälkikäteen 100€/hlö/ktp. (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Olethan tarvittaessa yhteydessä Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratiaan katariina.ratia(at)tampere.fi / p. 044 431 4213.