Kuva: Visit

 

Johdatus positiiviseen pedagogiikkaan ja laaja-alaiseen hyvinvointiopetukseen -verkkokurssi

Verkkokurssi tarjoaa teoreettista pohjaa ja konkreettisia työkaluja lasten, nuorten hyvinvoinnin sekä oman hyvinvoinnin vahvistamiseen. Kurssilla opit perusteoriat, joita voi joustavasti eriyttää eri koulutusasteille.

Koulutus on itsenäisesti suoritettava
Yksiosainen koulutus

Koulutus on suunnattu kaikille varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja toisella asteella työskenteleville.

Johdatus positiiviseen pedagogiikkaan ja laaja-alaiseen hyvinvointiopetukseen on kurssi, jonka aikana opit tärkeimmät sisällöt positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen teoreettisista sisällöistä. 

Saat käyttöösi kymmeniä harjoituksia ja materiaaleja hyvinvointitaitojen opetukseen, joita voi eriyttää joustavasti eri koulutusasteille. 

Tärkeä sisältö koulutusohjelmassa on myös aikuisen oman hyvinvoinnin vahvistaminen, ja nämä työkalut tulevat kurssilla tutuiksi.

Koulutus on suunnattu kaikille kasvatus- ja opetusalalla työskenteleville, jotka ovat kiinnostuneita positiivisesta pedagogiikasta ja laaja-alaisesta hyvinvointiopetuksesta. Koulutus sopii niin varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa kuin toisella asteellakin työskenteleville.

Kurssi suoritetaan omaan tahtiin verkossa, joten opiskelu on helppo aikatauluttaa itselle sopiviin hetkiin. 

Verkkokurssi sisältää:

- yli 20 lyhyttä videoluentoa ja –harjoitusvideota

- kymmenittäin hyvinvointitaitoharjoituksia oppilaille

- materiaaleja opetuksessa käytettäväksi

- aikuisen oman hyvinvoinnin interventioita

Katso kurssin esittelyvideo tästä linkistä 

Kouluttajat:

Pauliina Avola KM, Väitöskirjatutkija, AmO (psykologia, kasvatustiede, liiketalous), Kukoistava kasvatus – Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen käsikirjan ja Kukoistava tehtäväkirjan kirjoittaja

Viivi Pentikäinen VTM, Väitöskirjatutkija, Kukoistava kasvatus – Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen käsikirjan ja Kukoistava tehtäväkirjan kirjoittaja

Susanna Heikari KM, Luokanopettaja ja steiner-pedagogi, CFM mindfulnesskouluttaja

Sanna Kumpu KK, Ammatillinen opettaja

Päivi Kärki FM, Terveystiedon lehtori

****

Ohjeet verkkokurssin suorittamiseen

Verkkokurssi suoritetaan itsenäisesti ja joustavasti ajalla 1.1.- 10.12.2025.

Kurssin suorittamiseen kannattaa varata aikaa noin 30 tuntia, ja sitä voi tehdä osissa omaan tahtiin. Kurssin suorittaminen tulee aloittaa viimeistään 30.9.2025.

Opiskelu tapahtuu Claned-oppimisympäristössä, ja kaikki koulutuksen materiaalit ja tehtävät löytyvät koulutuksen verkkoalustalta. 

Koulutuksen linkit, tunnukset ja ohjeet toimitetaan osallistujille 3.1.2025 alkaen / kahden viikon sisällä ilmoittautumisesta (siihen sähköpostiosoitteeseen, jolla Eeventti-järjestelmään on rekisteröidytty).

Ilmoittaudu kurssille 30.9.2025 mennessä.

Lisätietoja

Verkkokurssille ilmoittautuminen päättyy 30.9.2025.

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Claned-alustaan liittyvissä teknisissä ongelmissa olethan yhteydessä kurssin kouluttajaan Pauliina Avolaan (pauliina@positiivinenoppiminen.fi).

Muista koulutukseen liittyvistä asioista voit olla yhteydessä Osakkeeseen.


Suoritustapa

Itsenäisesti suoritettava verkkokurssi.


Materiaalit

Kaikki koulutuksen materiaalit ja tehtävät löytyvät koulutuksen verkkoalustalta. Koulutuksen linkit, tunnukset ja ohjeet toimitetaan osallistujille kahden viikon sisällä ilmoittautumisesta (siihen sähköpostiosoitteeseen, jolla Eeventti-järjestelmään on rekisteröidytty).


Hintatiedot

Osake-palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä pirkanmaalaisten yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua koulutukseen. Tällöin organisaatioita laskutetaan jälkikäteen 100€/hlö/ktp. (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Olethan tarvittaessa yhteydessä Osakkeen Pihla Ruusukallioon (pihla.ruusukallio at tampere.fi).