Henkilö poimimassa tyrni-marjoja, taustalla sininen taivas.
Kuva: Visit Tampere, Laura Vanzo

 

Kasvatustieteen perusopinnot Tampereen kaupunkiseudun varhaiskasvatuksen lastenhoitajille

Tässä opintoryhmässä suoritetaan yliopistotasoiset kasvatustieteen perusopinnot (25 op). Opinnot suoritetaan itsenäisesti, mutta ryhmän kautta niihin saa tukea ryhmänohjaajalta ja toisilta opiskelijoilta.

Moniosainen koulutus

Tampereen kaupunkiseudun varhaiskasvatuksen lastenhoitajat, jotka suunnittelevat hakevansa varhaiskasvatuksen opettajan opintoihin. HUOM! Ilmoittaudu mukaan vain mikäli sinut on nimetty kunnastasi.

Kasvatustieteen perusopinnot (25 op.) varhaiskasvatuksen lastenhoitajille 2.9.2024-21.4.2025.

Tässä opintoryhmässä suoritetaan yliopistotasoiset kasvatustieteen perusopinnot lukuvuoden 2024-2025 aikana. Opintoryhmä on suunnattu varhaiskasvatuksen lastenhoitajille, jotka suunnittelevat hakevansa varhaiskasvatuksen opettajan jatko-opintoihin ja osallistujat on etukäteen nimetty kunnista.

Miksi opintoryhmä?

Iso osa yliopisto-opiskelusta on itsenäistä, joten opintojen aloittaminen voi tuntua ensikertalaisena tai tauon jälkeen haastavalta.

Osakkeen opintopiirin tarkoitus on madaltaa opintojen aloittamisen kynnystä ja tukea opiskelijaa itsenäisessä opiskelussa. Ryhmänohjaaja ja toisten samassa tilanteessa olevien opiskelijoiden tuki antaa tilaisuuden keskustelulle, hyvien toimintatapojen jakamiselle ja akateemisten opiskelutaitojen kertaamiselle yhdessä.

Opintoryhmän myötä työnantajasi myös maksaa avoimen yliopiston opintomaksun ja tarjoaa mahdollisuuden suorittaa osan opinnoista työajalla.

Opintojen ajankäyttö ja työajalla tehtävien opintojen määrä

Kasvatustieteen perusopinnot (25 op) sisältävät läsnäoloa vaativaa opetusta, ryhmätyöskentelyä ja itsenäistä opiskelua.

Läsnäoloa vaativaa opetusta (lähinä tai etänä) on aikavälillä 9/2024 - 4/2025 yhteensä 48h. Tästä ajasta oma työnantajasi tarjoaa mahdollisuuden osallistua opetukseen työajalla yhteensä 38h. Loput 10h läsnäolevasta opetuksesta suoritetaan ilta-aikaan omalla ajalla.

Suurin osa opinnoista on itsenäistä työskentelyä ja ryhmätöitä, jotka tehdään omalla ajalla.  Itsenäisen opiskelun osuus kaikesta tekemisestä on noin ¾, läsnäoloa vaativan opetuksen osuus on ¼.

Opintoryhmän käytännön ohjeet

Opintopiiriin ilmoittaudutaan tällä sivulla. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiin ohjeet siitä, miten varsinaisiin kasvatustieteen perusopintoihin ilmoittaudutaan.

Lue alla oleva esite ennen ilmoittaumista. Sieltä löydät tarkempaa tietoa kokonaisuudesta sekä opetuksen aikataulun päivämäärineen.

Huom. Koulutuspaikat on jaettu kunnittain, joten ilmoittauduthan mukaan vain mikäli sinut on nimetty oman työnantajasi toimesta.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäälliköltä (katariina.ratia(at)tampere.fi / p. 044 431 4213).


Suoritustapa

Itsenäinen opiskelu, verkkotapaamiset, lähitapaamiset.


Materiaalit

Moodlessa.


Hintatiedot

Koulutus on maksuton kuntien nimeämille osallistujille, ja se sisältää kasvatustieteen perusopintojen opintomaksun. Osake ei maksa osallistujien matka- tai sijaiskuluja.