Aivot-hahmo pitelee oranssia sateenvarjoa
Kuva: Aivot-yhdessä käyttöön -hanke

 

Käyttökoulutus: Aivot – Yhdessä käyttöön esi.–2. luokkien ympäristöopin oppimateriaali

Tervetuloa oppimaan Tampereen kaupunkiseudun kuntien tuottamasta esi - 2.luokkien digitaalisesta ympäristöopin oppimateriaalista Aivot – Yhdessä käyttöön.

Yksiosainen koulutus

Tampereen kaupunkiseudun kunnat (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) tekevät yhdessä ympäristöopin digitaalista oppimateriaalia, joka toteuttaa seudullista ympäristöopin opetussuunnitelmaa. Koulutus on suunnattu näiden kuntien henkilöstölle. Materiaalin sisällöt ja tavoitteet on suunniteltu esi-2. luokkien opetussuunnitelmien mukaisiksi, mutta toiminnallisesta ja visuaalisesta materiaalista on hyötyä myös varhaiskasvatuksessa.

Tampereen kaupunkiseudun kunnat (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) ovat tehneet yhdessä ympäristöopin digitaalisen oppimateriaalin 3.-6. luokille. Tämän materiaalin ja siitä saatujen kokemusten innostamana Aivot – Yhdessä käyttöön laajeni elokuussa 2023 myös esi- ja alkuopetuksen käyttöön.

Aivot – Yhdessä käyttöön -oppimateriaali on tuotettu seudullisen opetussuunnitelman tavoitteiden ja sisältöjen pohjalta. Digikirjan lisäksi materiaaliin kuuluu oppilaille jaettavaa lisämateriaalia sekä opettajalle opetusta ja arviointia tukevia materiaaleja. Aivot-oppimateriaalin oppikirjaa käytetään opetusverkon tunnuksilla toimivassa Reppu-oppimisympäristössä (Moodle), ja se on vapaasti kaikkien opettajien sekä oppilaiden käytettävissä myös aivotkayttoon.fi -nettisivuston kautta.

Materiaalin tavoitteena on tarjota helppokäyttöistä, opetusta rikastavaa ja helpottavaa opetusmateriaalia, joka innostaa oppilaita toiminnallisilla tehtävillä, hienoilla kuvilla ja helposti toteutettavilla tutkimuksilla. Sisällöt ja tavoitteet on suunniteltu esi-2. luokkien opetussuunnitelmien mukaisiksi, mutta toiminnallisesta ja visuaalisesta materiaalista on hyötyä myös varhaiskasvatuksessa.

Koulutuksessa kuulet, mitä materiaali pitää sisällään ja kuinka voit sitä opetuksessasi parhaiten hyödyntää. Voit esittää tekijöille kysymyksiä materiaalista ja sen käytöstä. Kouluttajana toimii Aivot-hankkeen projektipäällikkö Lauri Harju, joka on myös mukana tuottamassa materiaalia.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäälliköltä Katariina Ratialta (katariina.ratia(at)tampere.fi / p. 044 431 4213).


Materiaalit

Digitaalista materiaalia käydään yhteisesti läpi koulutuksessa. Otathan mukaasi oman laitteen tätä varten.


Hintatiedot

Tampereen kaupunkiseudun kunnat (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) tuottavat Aivot-hankkeessa yhdessä digitaalista oppimateriaalia tiettyihin oppiaineisiin. Koulutus on suunnattu näiden kuntien henkilöstölle.

Osake-palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.