Kirjakaupassa kädet selaavat kirjaa.
Kuva: Visit Tampere, Laura Vanzo

 

Kielitietoinen pedagogiikka aineenopettajan työssä

Tämän verkkokoulutuksen tavoitteena on tarjota tuoretta tutkimustietoa sekä käytännön vinkkejä kielitietoisen pedagogiikan vahvistamiseen eri oppiaineissa.

Moniosainen koulutus

Koulutus on suunnattu ylä- ja alakoulun aineenopettajille, luokanopettajille ja erityisopettajille, joiden opetusryhmissä on S2-oppilaita sekä muille aiheesta kiinnostuneille opettajille ja rehtoreille.

Kielitietoinen pedagogiikka aineenopettajan työssä - verkkokoulutuksen tavoitteena on tarjota tuoretta tutkimustietoa sekä käytännön vinkkejä kielitietoisen pedagogiikan vahvistamiseen eri oppiaineissa.

Koulutuksessa perehdytään siihen, mitä tarkoittaa kielitietoinen pedagogiikka ja kuinka jokainen opettaja voi hyödyntää sitä omassa opetuksessaan.

Koulutus koostuu kahdesta osasta: luento-osio pohjustaa käytännön työssä kokeiltavia tehtäviä, joista saatuja kokemuksia tarkastellaan yhdessä koulutuksen toisessa osassa.

Ensimmäisen koulutuspäivän aikana käydään läpi kielitietoiseen pedagogiikkaan liittyvää tutkimustietoa ja käytännön vinkkejä eri oppiaineiden opetukseen.

Toisen koulutuspäivän aikana käydään läpi erilaisia tehtäviä ja metodeja, joita opettajat ovat omassa opetuksessaan ensimmäisen koulutuspäivän jälkeen kokeilleet. Opettajat saavat lisää ideoita kielitietoisen pedagogiikan toteuttamiseen omilla oppitunneillaan.

Kouluttajana toimii FT, yliopistonlehtori Raisa Harju-Autti (Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, Jyväskylän yliopisto)

Koulutuksen järjestää OPH:n rahoittama Tuetusti toiselle asteelle -hanke, joka on Nokian kaupungin kaksivuotinen hanke.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat voivat halutessaan liittyä Pirkanmaan opettajien kielitietoisen pedagogiikan verkostoon, jossa osallistujat voivat jakaa materiaali- ja koulutusvinkkejä ja saada vertaistukea opetustyöhön. Verkosto voi järjestää tarvittaessa Teams-tapaamisia. Verkostosta voi halutessaan erota milloin tahansa.

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Anna-Maria Kohtalalta (anna-maria.kohtala (at) nokiankaupunki.fi, +358 503956347)


Suoritustapa

Verkkokoulutus


Materiaalit

Kaikki koulutuksen materiaalit löytyvät jälkikäteen Eeventistä tältä sivulta. Materiaalit näkyvät sivun alareunassa. Tämä edellyttää, että olit ilmoittautunut koulutukseen, ja olet kirjautuneena Eeventtiin. Käythän siis itsenäisesti ottamassa materiaalin talteen koulutuksen jälkeen.


Hintatiedot

Koulutus on maksuton. Koulutuksen järjestää OPH:n rahoittama Tuetusti toiselle asteelle -hanke, joka on Nokian kaupungin kaksivuotinen hanke.