Nainen makaa ruohikossa rentoutuneena ja hymyilee
Kuva: Visit Tampere, Laura Vanzo

 

Kohtaaminen ryhmien ohjauksessa

Lukion ryhmänohjaajille suunnattu osallistava ja harjoitteita sisältävä valmennuspäivä, jossa käsitellään ohjauksellista työskentelyotetta ja opiskelijoiden kohtaamista osana opiskelua.

Yksiosainen koulutus

Suunta-hankkeessa mukana olevien lukioiden ryhmänohjaajat, sopii hyvin ryhmänohjauksen vuositasovastaaville ja ryhmänohjausta aloitteleville opettajille.

Ryhmä haltuun – ryhmän hyödyntäminen osana oppimista ja opetusta

Suunta-hanke tarjoaa valmennusta lukioiden ryhmänohjaajille

Lukion ryhmänohjaajille suunnattu osallistava ja harjoitteita sisältävä valmennus, jossa käsitellään ohjauksellista työskentelyotetta ja opiskelijoiden kohtaamista osana opiskelua.  

Koulutuksen lähtökohtana on se, että ryhmään ja ryhmäytymiseen huomion kiinnittäminen on osa toimivaa opetusta ja oppimista. Toimiva ryhmä myös tukee ja helpottaa opettajan työtä. 

Valmennus sisältää ryhmäyttäviä harjoitteita ja niiden pohjalta keskustelua ajattelutavasta sekä teoriasta harjoitteiden taustalla. Lisäksi tutustutaan Suunta-hankkeen ryhmänohjausta tukevan materiaaliin.

Ohjelma:

klo 12.15-12.30     Tervetuloa ja orientoituminen valmennukseen

klo 12.30-14.30                Ryhmä haltuun, Tarja Juurakko-Koskinen, lehtori    

TAMK, Ammatillinen opettajakorkeakoulu

klo 14.30-14.50                        Virkistäytyminen ja välipalaa

klo 14.50-15.30                        Tukea ryhmänohjaajille & ryhmänohjausta tukeva materiaali, Suunta-hanke

Klo 15.30-16.00                        Mitä vien täältä mukanani omaan työhöni ja omaan lukiooni, pienryhmä keskustelu ja tilaisuuden päätös

Viimeinen ilmoittautumispäivä 5.4.2023.

Lisätietoa voi kysyä Suunta-hankkeen projektipäällikkö Minna Pohjolalta, (etunimi.sukunimi@tampere.fi).

Valmennuksen toteuttaa Suunta-hanke, joka on OPHn rahoittama projekti ja osa lukiokoulutuksen laatu- ja saavutettavuusohjelmaa. Suunta-hanke kehittää uraohjausta ja korkeakouluyhteistyötä lukioissa 1.2.2022-31.7.2023.

Lisätietoja

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista tarkemmin Suunta-hankkeen projektipäällikkö Minna Pohjolalta, (etunimi.sukunimi@tampere.fi).


Suoritustapa

Lähikoulutus


MateriaalitHintatiedot

Valmennuksen toteuttaa Suunta-hanke, joka on OPHn rahoittama projekti ja osa lukiokoulutuksen laatu- ja saavutettavuusohjelmaa. 

Suunta-hanke kehittää uraohjausta ja korkeakouluyhteistyötä lukioissa 1.2.2022-31.7.2023. 

Koulutus on maksuton ja avoin työntekijöille Suunta-hankkeen toimijatahoilta: Tampereen kaupungin lukiot, Tampereen yhteiskoulun lukio, Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio, Kalevan lukio, Pirkkalan yhteislukio ja Lempäälän lukio.