Nuoria nojailemassa kaiteeseen koulussa.
Kuva: Jukka Salminen

 

Kouluun kiinnittyminen ja poissaoloihin puuttuminen - Teoriasta käytäntöön

Koulutuksessa käydään läpi mitä tarkoitetaan kouluun kiinnittymisellä ja miten sitä voidaan tukea yksilö- ja ryhmätasolla. Lisäksi pureudutaan siihen, miten ja milloin koulupoissaoloihin tulisi puuttua.

Yksiosainen koulutus

Koulutus on suunnattu perusopetuksen henkilöstölle.

Oppilaiden kouluun kiinnittymisen tukeminen ei ole mitään rakettitiedettä. Se on kuitenkin työtä, joka pitää suunnitella hyvin ja jota pitää toteuttaa systemaattisesti, jotta se olisi vaikuttavaa. 

Koulutuksessa käydään läpi mitä tarkoitetaan kouluun kiinnittymisellä ja miten sitä voidaan tukea yksilö- ja ryhmätasolla. Lisäksi pureudutaan siihen, miten ja milloin koulupoissaoloihin tulisi puuttua.

.

Webinaarin kouluttajana toimii Niina-Kaisa Perälä, Occu Oy. Niina-Kaisalla on yli kymmenen vuoden kokemus koulupoissaolointerventioiden toteuttamisesta sekä koulupoissaoloihin liittyvien tukimuotojen ja palveluiden kehittämisestä ja käytäntöön viennistä. Lisäksi Niina-Kaisalla on vankka kokemus erilaisten muutosprosessien johtamisesta erilaisissa organisaatioissa.

Webinaari toteutetaan LINK Pirkanmaan tuen jatkumot ja toimivat verkostot-hankkeen (31.12.2023 päättynyt) ja LÄSNÄ -kouluun kiinnittyminen ja poissaoloihin puuttuminen Tampereen kaupunkiseudulla-hankkeen välisessä yhteistyössä. Opetushallitus rahoittaa hankkeita.

.

Lisätietoa:

Niina-Kaisa Perälä, OCCU Oy. Toimintaterapeutti YAMK, CEO, Kouluttaja, Kehittäjä, 050 570 8216, niina-kaisa@occu.fi

ja

Maija Loukonen, Projektipäällikkö, 0401984020, maija.loukonen@tampere.fi

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Maija Loukoselta, 0401984020, maija.loukonen@tampere.fi


Suoritustapa

Verkkokoulutus. Linkki lähetetään osallistujille sähköpostitse ennen koulutusta.


Materiaalit

Kaikki koulutuksen materiaalit löytyvät jälkikäteen Eeventistä tältä sivulta. Materiaalit näkyvät sivun alareunassa. Tämä edellyttää, että olit ilmoittautunut koulutukseen, ja olet kirjautuneena Eeventtiin. Käythän siis itsenäisesti ottamassa materiaalin talteen koulutuksen jälkeen.


Hintatiedot

Koulutusta on maksuton Tampereen kaupunkiseudun kuntien lisäksi LINK Pirkanmaan tuen jatkumot ja toimivat verkostot kuntiin:

Akaa, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, (Tampere), Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Ylöjärvi. Sekä Tampereen normaalikoulu, Tampereen kristillinen koulu.

Olethan tarvittaessa yhteydessä link-projektipäällikköön: Maija Loukonen, 0401984020,maija.loukonen@tampere.fi