Muovisia lääkärileikkitarvikkeita
Kuva: Pixabay

 

Lääkehoidon osaaminen varhaiskasvatuksessa (RYHMÄ 1)

Lääkehoitoon liittyvät sisällöt muuttuvat ja kehittyvät koko ajan. Tervetuloa päivittämään lääkehoidon osaamisesi varhaiskasvatuksen vaatimusten mukaiseksi.

Moniosainen koulutus

Koulutus on suunnattu Tampereen kaupungin varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen työntekijöille, jotka ovat suorittaneet lääkehoidon osaamisen opintoja, mutta opinnoista on aikaa yli viisi vuotta.

Koulutus on suunnattu Tampereen kaupungin varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen työntekijöille, jotka ovat suorittaneet lääkehoidon osaamisen opintoja, mutta opinnoista on aikaa yli viisi vuotta. Uusimman STM:n lääkehoitosuunnitelmaa koskevan ohjeistuksen mukaan myös lähihoitaja tarvitsee lisäkoulutuksen ja kirjallisen luvan vaativamman lääkehoidon toteutukseen esim. injektiot ihon alle (insuliinihoito).

Koulutus on Tampereen kaupungin omalle henkilöstölleen järjestämää koulutusta. HUOM! Vastaava koulutus koko seudun henkilöstölle alkaa alkuvuodesta 2024.

Teams-opetuksen sisältö:

- Lasten lääkehoidon toteuttamista ohjaavat asiakirjat

- Yleistä asiaa lasten lääkehoidosta  

- Lääkehoitoa vaativia pitkäaikaissairauksia:  

   * Diabetes  

   * Astma  

   * Epilepsia  

   * ADHD  

   * Reuma, syöpä

Muuta koulutukseen liittyvää:

- Omatoiminen opiskelu Moodle-alustalla  

- Koulutukseen kuuluu tentin suorittaminen Moodlessa (tenttipäivät ilmoitetaan koulutuksen yhteydessä)

Tämän kokonaisuuden jälkeen on mahdollista jatkaa pistoskoulutukseen ja pistosnäyttöön. Tästä kuulet lisää koulutuksessa.

Kouluttajina toimivat Tredun hoitotyön opettajat Päivi Lampi ja Tiina Wiik.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista suunnittelija Mikko Leikkaselta (mikko.leikkanen(at)tampere.fi).