Tyttö katsoo kännykän kanssa surullisena ikkunasta ulos.
Kuva:Freepik

 

Luentosarja nuorten rikoskäyttäytymisestä: Merkityksettömyyden kokemus – jengikulttuurin juurisyyt hyvinvointivaltiossa

Tässä webinaarissa käsitellään merkityksettömyyden kokemusta ja jengikulttuurin juurisyitä hyvinvointivaltiossa. Luennon kieli on englanti. Webinaari on osa luentosarjaa, joka tarkastelee nuorten rikoskäyttäytymistä laajempana ilmiönä.

Yksiosainen koulutus

Koulutus on suunnattu perusopetuksen ja lukiokoulutuksen henkilöstölle.

Luentosarja nuorten rikoskäyttäytymisestä on syksyllä 2024 järjestettävä sarja luentoja, jossa asiantuntijat pureutuvat nuorten rikollisuuden ilmiöihin ja taustoittavat niitä.

.

Tässä webinaarissa nuorisotutkija Christine Namdar käsittelee merkityksettömyyden kokemusta ja jengikulttuurin juurisyitä hyvinvointivaltiossa. Luennon kieli on englanti.

.

Ilmoittaudu myös luentosarjan muihin Webinaareihin:

***

ke 4.9. klo 14-16 Tilannekuva nuorten rikoskäyttäytymisestä

Antti Kivijärvi, YTT, nuorisotutkija, nuorisotutkimusseura. Nuorten ryöstö- ja väkivaltarikollisuuden trendejä valtakunnallisesti ja paikallisesti

Mikko Pitkänen, Rikosylikonstaapeli, Sisä-Suomen poliisilaitos. Pirkanmaan tilanne kentällä 

ilmoittaudu tästä

 ***

ke 18.9. klo 14-16 Nuorisorikollisuus yhteiskunnallisena ilmiönä

Minna Niemi, YTT, THL. Nuorten osallisuuden ja hyväksynnän kokemukset sekä kunnian kysymykset

Mikko Salasuo, talous- ja sosiaalihistorian dosentti, Helsingin yliopisto. Nuorten poikkeava käyttäytyminen yhteiskunnallisena ja historiallisena ilmiönä

ilmoittaudu tästä

***

ke 2.10. klo 14-16

Hannu Lauerma, työelämäprofessori, ylilääkäri. Syrjäytymiselle ja väkivaltaisuudelle altistavat biologiset ja psykososiaaliset tekijät.

ilmoittaudu tästä

.

Luentosarja toteutetaan valtion rahoittamien hankkeiden yhteistyössä:

Toimenpiteet nuorten jengiytymisen ja rikollisuuden ehkäisemiseksi 2023-2024 Tampereen kaupungin perusopetus (rahoittaja OKM)

Ankkuritoiminnasta apua ja tukea II asteelle, nuorten turvalliset polut 2023-2025, Tredu ja Tampereen kaupungin lukiokoulutus (rahoittaja OPH)

Epäasiallista käytöstä, rikoksilla oireilua ja jengiytymistä ennaltaehkäisevä toiminta Kangasalla 23-24 (OKM) 

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista projektipäällikkö Riikka Nopaselta, 040 1596794, riikka.nopanen@tampere.fi.


Suoritustapa

Webinaari, linkki toimitetaan ilmoittautuneille.


Materiaalit

Koulutuksen mahdolliset materiaalit löytyvät jälkikäteen Eeventistä tältä sivulta. Materiaalit näkyvät sivun alareunassa. Tämä edellyttää, että olit ilmoittautunut koulutukseen, ja olet kirjautuneena Eeventtiin. Käythän siis itsenäisesti ottamassa materiaalin talteen koulutuksen jälkeen.


Hintatiedot

Luentosarja on osallistujille maksuton, koska se tuotetaan osana valtionavustustoimintaa. Osallistujien sijaiskuluja ei korvata.