Tyttö katsoo kännykän kanssa surullisena ikkunasta ulos.
Kuva: rawpixel

 

Luentosarja nuorten rikoskäyttäytymisestä: Syrjäytymiselle ja väkivaltaisuudelle altistavat biologiset ja psykososiaaliset tekijät.

Tässä webinaarissa käsitellään sitä, mitkä biologiset ja psykososiaaliset tekijät altistavat syrjäytymiselle ja väkivaltaisuudelle. Webinaari on osa luentosarjaa, joka tarkastelee nuorten rikoskäyttäytymistä laajempana ilmiönä.

Yksiosainen koulutus

Koulutus on suunnattu perusopetuksen ja lukiokoulutuksen henkilöstölle.

Luentosarja nuorten rikoskäyttäytymisestä on syksyllä 2024 järjestettävä sarja luentoja, jossa asiantuntijat pureutuvat nuorten rikollisuuden ilmiöihin ja taustoittavat niitä.

.

Tässä webinaarissa työelämäprofessori ja ylilääkäri Hannu Lauerma käsittelee syrjäytymiselle ja väkivaltaisuudelle altistavia biologisia ja psykososiaalisia tekijöitä.

.

Ilmoittaudu myös luentosarjan muihin Webinaareihin:

ke 4.9. klo 14-16 Tilannekuva nuorten rikoskäyttäytymisestä 

Antti Kivijärvi, YTT, nuorisotutkija, nuorisotutkimusseura. Nuorten ryöstö- ja väkivaltarikollisuuden trendejä valtakunnallisesti ja paikallisesti

Mikko Pitkänen, Rikosylikonstaapeli, Sisä-Suomen poliisilaitos. Pirkanmaan tilanne kentällä  

ilmoittaudu tästä

 ***

ke 18.9. klo 14-16 Nuorisorikollisuus yhteiskunnallisena ilmiönä 

Minna Niemi, YTT, THL. Nuorten osallisuuden ja hyväksynnän kokemukset sekä kunnian kysymykset

Mikko Salasuo, talous- ja sosiaalihistorian dosentti, Helsingin yliopisto. Nuorten poikkeava käyttäytyminen yhteiskunnallisena ja historiallisena ilmiönä

ilmoittaudu tästä

***

ke 6.11. klo 14-16 Merkityksettömyyden kokemus – jengikulttuurin juurisyyt hyvinvointivaltiossa (luennon kieli englanti) 

Christine Namdar, nuorisotutkija, Helsingin yliopisto

ilmoittaudu tästä

.

Luentosarja toteutetaan valtion rahoittamien hankkeiden yhteistyössä:

Toimenpiteet nuorten jengiytymisen ja rikollisuuden ehkäisemiseksi 2023-2024 Tampereen kaupungin perusopetus (rahoittaja OKM)

Ankkuritoiminnasta apua ja tukea II asteelle, nuorten turvalliset polut 2023-2025, Tredu ja Tampereen kaupungin lukiokoulutus (rahoittaja OPH)

Epäasiallista käytöstä, rikoksilla oireilua ja jengiytymistä ennaltaehkäisevä toiminta Kangasalla 23-24 (OKM) 

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista projektipäällikkö Riikka Nopaselta, 040 159 6794, riikka.nopanen@tampere.fi.


Suoritustapa

Webinaari, linkki toimitetaan ilmoittautuneille.


Materiaalit

Koulutuksen mahdolliset materiaalit löytyvät jälkikäteen Eeventistä tältä sivulta. Materiaalit näkyvät sivun alareunassa. Tämä edellyttää, että olit ilmoittautunut koulutukseen, ja olet kirjautuneena Eeventtiin. Käythän siis itsenäisesti ottamassa materiaalin talteen koulutuksen jälkeen.


Hintatiedot

Luentosarja on osallistujille maksuton, koska se tuotetaan osana valtionavustustoimintaa. Osallistujien sijaiskuluja ei korvata.