Ryhmä nuoria istuu pöydän ääressä läppäreiden äärellä.
Kuva: Lempäälän kunta

 

Luokanvalvojuuden tukeminen ja vahvistaminen

Luokanvalvoja on tärkeä aikuinen yläkouluun siirtyvälle nuorelle. Tämä prosessi tukee luokanvalvojan toimijuutta.

Moniosainen koulutus

Perusopetuksen 7.lk. luokanvalvojat.

Luokanvalvoja on tärkeä aikuinen yläkouluun siirtyvälle nuorelle. Luottamuksen syntyminen ja turvallinen ilmapiiri ovat avaintekijöitä hyvinvoinnin vahvistamiselle ja kouluun kiinnittymiselle. Tällä prosessilla tuetaan ja vahvistetaan luokanvalvojan omaa työotetta ja toimijuutta dialogisten menetelmien sekä itsereflektoinnin keinoin.

Koulutus toteutetaan kolmen kokoontumiskerran prosessityöskentelynä, jonka tavoitteena on

- luokanvalvojan toimijuuden ja osaamisen vahvistaminen​

- antaa keinoja ja osaamista hyväksyvän luokkailmapiirin luomiselle

- parantaa luokanvalvojien keinoja helpottaa oppilaiden kiinnittymistä kouluun

- antaa luokanvalvojille keinoja ennaltaehkäistä poissaoloja

- tarjota vertaistukea ja uusia hyviä käytänteitä luokanvalvojuuteen

Tapaamisten teemat ja alustavat päivämäärät ovat:

1. tapaaminen 29.8.2023 klo 9.00-16.00

- Kohtaaminen, kuulluksi tuleminen ja lämpimät ihmissuhteet koulun arjessa

2. tapaaminen 1.11.2023 klo 9.00-12.00

- Onnistumiset ja haasteet luokanvalvojan työssä

3. tapaaminen 18.1.2024 9.00 - 12.00

- Luokanvalvojan omat tärkeät työkalut hyvinvoinnin vahvistamisessa

Prosessin vetäjinä toimivat  Katri Kuivala, työnohjaaja, KM luokanopettaja sekä Kirsi Olli, KM luokanopettaja, liikunnan ja terveystiedon aineenopettaja.

Koulutus on kehitetty OKM:n rahoittamassa Sitouttavan kouluyhteisötyön hankkeessa, joka toteutettiin vuosina 2021-2023. Lue lisää hankkeesta https://osake.eeventti.fi/hank...

Lisätietoja

Onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

KOulutukseen sisältyy aamupahvi/-tee ja täytetty sämpylä. Lounas on omakustanteinen.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratialta (katariina.ratia(at)tampere.fi / p. 044 431 4213).


Materiaalit

Kaikki koulutuksen materiaalit löytyvät jälkikäteen Eeventistä tältä sivulta. Materiaalit näkyvät sivun alareunassa. Tämä edellyttää, että olit ilmoittautunut koulutukseen, ja olet kirjautuneena Eeventtiin. Käythän siis itsenäisesti ottamassa materiaalin talteen koulutuksen jälkeen.


Hintatiedot

Osake-palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä pirkanmaalaisten yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua useimpiin koulutuksiin. Tällöin organisaatioita laskutetaan jälkikäteen 100€/hlö/ktp. (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Olethan tarvittaessa yhteydessä Osakkeen palvelupäällikköön katariina.ratia(at)tampere.fi .