Henkilö makaa nurmikolla hiukset kehänä pään ympärillä.
Kuva: Visit Tampere, Laura Vanzo

 

Minun opettajuuteni tarina

Koulutus vahvistaa työuransa alussa olevien opettajien oman työn tekemisen tavan löytymistä, työn suunnitelmallisuutta, hyvinvointia ja mahdollisuuksia kehittyä opettajana.

Moniosainen koulutus

Työuransa alussa oleva perusopetuksen opetushenkilöstö.

Koulutus vahvistaa työuransa alussa olevien opettajien oman työn tekemisen tavan löytymistä, työn suunnitelmallisuutta, hyvinvointia ja mahdollisuuksia kehittyä opettajana. Koulutus on tarkoitettu perusopetuksen opetushenkilöstölle, jonka ura opettajana on vielä "tuore", ja valmistumisesta on maksimissaan viisi vuotta.

.

Tavoite

Tämän työnohjauksellisen koulutusprosessin tavoitteena on tarjota työuransa alussa oleville opettajille

- käsitys omasta itsestä opettajana ja kasvattajana sekä mahdollisuuksia kehittyä omassa työssä,

- keinoja opettajuuden haasteissa pärjäämiseen,

- vahvistusta omaan sisäiseen motivaatioon sekä työssäjaksamisen ja työhön sitoutumisen keinoja,

- taitoja työyhteisön hyödyntämiseen voimavarana ja rohkeutta keskustella opettajuudesta yhteisesti.

.

Toteutus

Koulutus toteutetaan neljän kokoontumiskerran prosessityöskentelynä. Koulutusprosessin työtapoina ovat dialogisuus, pienryhmät, vertaismentorointi ja omakohtaisten työtapojen reflektointi.

.

Teemat

1. Koulutuspäivä

- orientaatio prosessiin

- minä opettajana, opettajaidentiteetti

- vahvuudet ja haasteet

- mentoroinnin aloitus

2. Koulutuspäivä 

- hyvinvoiva työminä

- keinoja hyvinvointiin työssä 

3. Koulutuspäivä

- työyhteisötaidot

- minä työyhteisön jäsenenä

4. Koulutuspäivä

- miten tarina jatkuu

- minä opettajana tulevaisuudessa omien vahvuuksien siivittämänä

- mentorointi ja verkostot

- omat unelmat uralla voimavaraksi

.

Kouluttajat

Kouluttajina ja prosessin vetäjinä toimivat Pekka Tiitu, opinto-ohjaaja, työnohjaaja ja vertaissovittelija sekä Mari Saarikko, perusopetuksen rehtori. Kouluttajilla on pitkä kokemus koulumaailmasta ja opettajien työn kehittämisestä arjessa.

Lisätietoja

Onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutukseen sisältyy aamukahvi/-tee ja täytetty sämpylä. Lounas on omakustanteinen.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratialta (katariina.ratia(at)tampere.fi / p. 044 431 4213).


Materiaalit

Kaikki koulutuksen materiaalit löytyvät jälkikäteen Eeventistä tältä sivulta. Materiaalit näkyvät sivun alareunassa. Tämä edellyttää, että olit ilmoittautunut koulutukseen, ja olet kirjautuneena Eeventtiin. Käythän siis itsenäisesti ottamassa materiaalin talteen koulutuksen jälkeen.


Hintatiedot

Osake-palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä pirkanmaalaisten yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua useimpiin koulutuksiin. Tällöin organisaatioita laskutetaan jälkikäteen 100€/hlö/ktp. (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Olethan tarvittaessa yhteydessä Osakkeen palvelupäällikköön katariina.ratia(at)tampere.fi .