Kaksi henkilöä post it -lappujen äärellä
Kuva: Visit Tampere, Mirella Mellonmaa

 

Muutosvoimaa vertaisuudesta

Muutosvoimaa vertaisuudesta -valmennus on käytännönläheinen, vertaistukeen ja yhteiseen kehittämiseen pohjaava valmennus, joka tarjoaa apua oppimisen tuen lakiuudistuksen toimeenpanoon koulun arjessa.

Moniosainen koulutus

Koulutus on suunnattu perusopetuksen rehtoreille ja apulaisrehtoreille.

Muutosvoimaa vertaisuudesta on perusopetukseen suunnattu käytännönläheinen valmennus, joka perustuu vertaistukeen ja yhteiseen kehittämiseen. Valmennuksen tarkoituksena on auttaa kouluja toimeenpanemaan oppimisen tuen lakiuudistusta. Valmennus tarjoaa konkreettisia työkaluja muutoksen johtamiseen sekä keinoja rauhan ja luottamuksen vahvistamiseen työyhteisössä muutoksen keskellä.

Valmennus tukee osallistujien ammatillista kasvua, oman oppilaitoksen osallistavaa johtajuutta sekä oppilaitosten välistä oppimista. Osallistujat saavat valmennuksesta tukea ammatilliselle erityisyydelleen sekä työvälineitä oman työyhteisön ymmärryksen lisäämiseen jokaisen lapsen ja nuoren erityisyydestä.

Valmennuksen tavoitteiden saavuttamisen kannalta eduksi on, että valmennukseen osallistutaan oppilaitoksen työparina (esim. rehtori ja apulaisrehtori / johtotiimin jäsen / koordinoiva opettaja), mutta tämä ei ole edellytys osallistumiselle.

.

Valmennuksen rakenne:

- Kaksi lähitapaamista (4 h), 

- Kaksi verkkotapaamista (1,5 h), 

- Benchmark-vierailu toiseen oppilaitokseen "rehtorilta rehtorille".

.

Valmennuksen eteneminen:

4.9.2025 klo 12.00–16.00: Lähitapaaminen. Käynnistetään valmennus, kartoitetaan oppimisen tuen muutoksen haasteet sekä tunnistetaan oman oppilaitoksen kehittämistarpeet. Ohjeistetaan välitehtävä.

18.9.2025 klo 14.30–16.00: Verkkotapaaminen teamsissa. Teemoina jaettu johtaminen, työyhteisön osallistaminen ja benchmark-vierailujen valmistelu.

Syys-marraskuu 2025: Benchmark-vierailu. Tehdään vierailu valmennukseen osallistuvaan tai vapaasti valittuun oppilaitokseen ja dokumentoidaan havaintoja.

1.12.2025 klo 14.30–16.00: Verkkotapaaminen teamsissa. Puretaan benchmark-vierailujen analyysiä ja hyödynnetään oppeja oman oppilaitoksen kehittämistehtävässä.

15.1.2026 klo 12.00-16.00: Lähitapaaminen. Keskitytään kehittämissuunnitelmien etenemiseen, kokemusten jakamiseen ryhmässä ja opittujen asioiden soveltamiseen seuraavaan lukuvuoteen. Valmennuksen päätös.

.

Valmennuksen vetäjänä toimii Antti Ikonen, HTM, KM, rehtori. Antti on toiminut vuosina 2017-2025 Suomen rehtorit ry:n puheenjohtajana, erityisenä kiinnostuksenaan kasvatus- ja opetusalan johtamisen ja osaamisen kehittäminen.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Valmennuksen lähipäivinä tarjotaan iltapäiväkahvi ja -tee ja pieni suolainen.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin.

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratialta (katariina.ratia(at)tampere.fi / p. 044 431 4213).


Materiaalit

Valmennuksen materiaalit löytyvät jälkikäteen Eeventistä tältä sivulta. Materiaalit näkyvät sivun alareunassa mukaan ilmoittautuneille, kun olet kirjautuneena Eeventtiin.


Hintatiedot

Osake-palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä pirkanmaalaisten yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua. Tällöin organisaatioita laskutetaan jälkikäteen 100€/hlö/ktp. (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä).