Kolme henkilöä pöydän ääressä..
Kuva: wayhome studio freepik

 

Näen sinut! -mentorikoulutus

Näen sinut! -mentorikoulutuksen tarkoituksena on kouluttaa jo pidemmällä työurallaan olevia opettajia toimimaan mentoreina uransa alussa oleville opettajille.

Moniosainen koulutus

Perusopetuksen opettajille, jotka ovat työskennelleet opettajan työssä vähintään viiden vuoden ajan. 

Näen sinut! -mentorikoulutuksen tarkoituksena on kouluttaa jo pidemmällä työurallaan olevia opettajia toimimaan mentoreina uransa alussa oleville opettajille. Tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen mentoroinnista kiinnostuneet jo pidempään alalla toimineet opettajat osaisivat mentoroida uran alkuvaiheen opettajia omissa kunnissaan.

.

Mikä on Näen sinut! -mentorikoulutus?

Saitko sinä merkittävää apua urasi alkuaikoina vanhemmalta kollegalta ja haluaisit laittaa hyvän kiertämään? Tai päinvastoin, olisitko kaivannut uran alkuvaiheessa tukea, jota et ikinä saanut?

Opettajamentorointi on kanssakulkijuutta opettajuuden alkumetreillä. Se on liekkiin puhaltamista, kovimmilta tuulilta suojaamista, taakan jakamista, osaamisen ja tiedon esiin auttamista ja yhdessä iloitsemista, josta saa myös aina itse. Opettajamentorointi lisää yhteisöllisyyttä, työssä jaksamista, konkreettista osaamista ja työhön kiinnittymistä. Se on askel kohti koulukulttuuria, jossa tehdään vanhempaa yhteistyötä niin emotionaalisella kuin konkreettisellakin tasolla.

Näen sinut! -mentorikoulutus keskittyy tunnistamaan jo pidempään opetusalalla toimineiden opettajien omia vahvuuksia, osaamista, asiantuntijuutta sekä voimavaroja työssä. Lisäksi koulutuksessa opiskellaan tieteellisesti tutkitut mentorointiteoriat ja -menetelmät sekä valmentavan ohjauksen vuorovaikutustaidot. Koulutuksen näkökulmat perustuvat positiiviseen psykologiaan ja positiiviseen pedagogiikkaan. Koulutuksessa opitaan, miten uransa alussa olevien opettajien hyvinvointia, ammatillisen identiteetin rakentumista sekä itsetuntoa voidaan tukea. 

.

Koulutuksen rakenne ja toteutus

Koulutuskokonaisuus on 5 opintopisteen laajuinen ja se koostuu viidestä verkossa toteutettavasta lähiopetuspäivästä, neljästä pienryhmätapaamisesta, mentoriharjoittelusta sekä pienistä väliharjoituksista.

Mentorointitaitojen ja mentorikoulutuksen tärkeimmät sisältöalueet ovat:

1) Mentorin omien taitojen, vahvuuksien sekä voimavarojen tunnistaminen 

2) Valmentava ja dialoginen ohjaus sekä vuorovaikutus 

3) Mentoritaidot ja mentoriosaaminen

Koulutuksen yhteiset ZOOM-koulutuspäivät toteutetaan 29.10.2024, 2.12.2024, 16.1.2025, 8.3.2025 ja 5.5.2025 klo 9.00-15.00. Yhteisten ZOOM-koulutuspäivien väleissä kokoonnutaan oman pienryhmän kanssa (yhteensä 4 kertaa verkon välityksellä ryhmälle sopivien aikataulujen mukaisesti).

.

Kouluttajat

Koulutuksen tuottaa Positive Education Oy. Kouluttajina toimivat Pauliina Avola, Jenni Ollila, Viivi Pentikäinen ja Susanna Heikari. Kouluttajista voit lukea lisää täältä

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratialta  (katariina.ratia(at)tampere.fi / p. 044 431 4213).


Suoritustapa

Koulutuskokonaisuus on 5 opintopisteen laajuinen ja se koostuu viidestä verkossa toteutettavasta lähiopetuspäivästä, neljästä pienryhmätapaamisesta, mentoriharjoittelusta sekä pienistä väliharjoituksista.


Materiaalit

Koulutuksen materiaaleista ohjeistetaan ensimmäisenä koulutuspäivänä.


Hintatiedot

Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen täydennyskoulutusta, ja siten osallistujille ja organisaatioille maksuton. Mahdollisia matka- tai sijaiskuluja ei korvata.